Ihon omat raaka-aineet

Ihon omat raaka-aineet

Ihmisen iho koostuu useammasta kerroksesta ja kosmetiikkatuotteet vaikuttavat ihon kerroksista päällimmäisessä (epidermis) ja sen alla olevassa kerroksessa (dermis). Näistä ihokerroksista löytyy luonnostaan useampia eri aineita, joita tavataan raaka-aineina usein myös kosmetiikassa. L300-merkin kantavana teemana on, että iho tarvitsee vain siitä jo luontaisesti löytyviä ainesosia pysyäkseen hyvässä kunnossa.

Lisäämällä kosmetiikkatuotteen muodossa ihoon raaka-aineita, joita iho jo itsessään tuottaa, pidetään iho kauniina, hyvinvoivana ja tyytyväisenä. L300 tuotteiden teho perustuukin ihossa jo ennestään oleviin ja ihon luonnollista hyvinvointia tukeviin kosteudensitojiin, kuten hyaluroni- ja maitohappoon. L300-tuotteet pitävät sisällään useita ihon omia raaka-aineita ja tässä artikkelissa paneudutaan yksityiskohtaisemmin näiden ihon hyvinvoinnille tärkeiden raaka-aineiden toimintaan.

Ihon raaka-aineet: Karbamidi

Karbamidia (Urea) löytyy luonnostaan ihon ylimmästä kerroksesta, eli sarveiskerroksesta (epidermis) ja terveen ihon karbamidipitoisuus on yleensä noin 1,5%. Esimerkiksi kuivasta ihosta tai atooppisesta ihottumasta kärsivälle karbamidi on hyvä raaka-aine, sillä usein ihon kuivuus johtuu juuri karbamidin puutteesta. Karbamidi sitoo kosteutta ihoon tehokkaasti estäen sen haihtumisen ja samalla myös pehmentää hyvin ihoa. Karbamidi imeytyy ihoon nopeasti ja hillitsee samalla myös mahdollista ihon kutinaa.

Karbamidipitoisuus vaihtelee kosteusvoiteessa tuotteen käyttötarkoituksesta riippuen noin 5-25% välillä, suurimmat karbamidipitoisuudet ovat yleensä jaloille ja erityisesti kantapäille tarkoitetuissa tehovoiteissa. Karbamidia löytyy L300-tuotteista mm. erityisesti kuivalle iholle suunnatusta vaaleanpunaisesta Intensive Moisture-tuotesarjasta. Tutustu tuotesarjaan täältä.

Ihon raaka-aineet: Maitohapot

Maitohapot (Lactic Acid) kuuluvat myös ihon luontaisiin kosteuttajiin, joita löytyy ihosta itsestään. Maitohappojen tehtävänä on sitoa kosteutta ihossa ja vaikuttaa ihon pH-tasoon. Terveen ihon pH-arvo on hapan (n. 4,5-5) ja kosmetiikan maitohapot pyrkivät palauttamaan ihon pH:n optimaaliselle tasolle. Esimerkiksi kuiva iho kaipaa juuri mm. maitohappoa, joten sitä pyritään myös kosmetiikalla lisäämään ihoon ja hoitamaan ihon oma suojakerros kuntoon. Maitohapoilla on pH:n tasapainottamisen lisäksi myönteinen vaikutus mm. ihon elastisuuteen ja solujen uusiutumiseen. Maitohappoja löytyy L300-tuotteista Intensive Moisture -tuotesarjasta. Tutustu tuotesarjaan täältä.

Ihon raaka-aineet: Betaiini

Betaiini (Betaine) on ihon kosteutta sitova ja elastisuutta parantava luonnollinen ainesosa. Iholle levitettynä betaiini rauhoittaa ihoärsytystä, parantaa ihon kosteustasapainoa ja silottaa ihoa. Betaiini on myös antioksidantti, eli se tasapainottaa esimerkiksi ilmansaasteiden, lisäaineiden tai stressin myötä kehoomme tulevien vapaiden radikaalien aiheuttamia haitallisia reaktioita kehossa vahvistaen ihon puolustusjärjestelmää. Betaiinia löytyy L300-tuotteista Intensive Moisture -tuotesarjasta. Tutustu tuotesarjaan täältä.

Ihon raaka-aineet: Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on mielettömän hyvä kosteudensitoja ja tällä hetkellä erittäin trendikäs kosmetiikan raaka-aine. Hyaluronihappoa syntyy ihossa itsessään soluväliaineessa, mutta sen tuotanto alkaa ehtymään ihon ikääntymisen myötä. Hyaluronihappoa kannattaa lisätä ihoon kosmetiikkatuotteen kautta, mikäli iho kaipaa kosteutusta ja esimerkiksi apua juonteiden häivyttämiseen.

Lue lisää hyaluronihaposta täältä.

Hyaluronihappoa löytyy L300-sarjan Hyaluronic Renewal Anti Age -tuotesarjan tuotteista. Tutustu tuotesarjaan täältä.

 

Mimmi Sannikka

Kirjoittaja on estenomi (AMK), joka bloggaa mm. kauneudesta ja kosmetiikkatuotteista PlusMimmi-blogissaan