Miten tunnistaa oma ihotyyppi - L300

Miten tunnistan oman ihotyyppini?

Kuiva iho, normaali iho vai rasvoittuva iho? Mistä tunnistan oman ihotyyppini ja minkälaisia tuotteita minun pitäisi ihollani käyttää? Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisten ihotyyppien perusteet ja jokaiselle ihotyypille parhaat tuotteet L300 -merkiltä.

Ihotyyppiin vaikuttaa monet sisäiset ja ulkoiset

Iho on ihmisen suurin elin ja ihosta kannattaa pitää huolta sen mukaisesti! Ihotyyppejä on kolme erilaista, kuiva, normaali ja rasvainen. Lisäksi ihotyyppi voi olla edellä mainittujen sekoitus, eli niin kutsuttu sekaiho. Ihotyyppiin vaikuttaa mm. vuodenaika, geeniperimä, hormonitoiminta, stressi, terveydentila ja usein myös ikä. Ihotyyppi harvoin säilyy samana läpi koko elämän, joten toisinaan on hyvä pysähtyä miettimään käyttääkö varmasti omalle ihotyypille juuri sillä hetkellä parhaita mahdollisia tuotteita.

Suomalaisista suurimmalla osalla on jo ilmastosta johtuen talvella kuivuuteen taipuvainen ja kesällä taas varsin normaali T-alueelta (otsa, nenä ja leuka) rasvaisuuden puolelle kääntyvä sekaiho. Iho voi myös hetkellisesti kärsiä esimerkiksi herkkyydestä, jolloin on hyvä miettiä syitä ihon herkistymiselle ja pohtia tarvittaessa esimerkiksi herkälle iholle sopiviin tuotteisiin siirtymistä. Herkkä iho ei varsinaisesti siis ole ihotyyppi, vaan ihotyypin tila ja se voi mennä myös ohi oikealla hoidolla. Ihon herkistyessä kannattaakin pyrkiä selvittämään herkkyyden syy, rauhoittaa ja suojata ihoa ja välttää ihoon kohdistuvaa mekaanista rasitusta. L300-sarjasta kannattaa herkälle iholle valita tuotteet Ultra Sensitive-linjasta, jonka tuotteista löytyy vaahtoutuva puhdistusaine, sekä kevyt kosteusvoide kevyttä kosteutusta kaipaavalle iholle ja ravitsevampi kosteusvoide vahvempaa kosteutusta kaipaavalle iholle.

Kuiva iho tarvitsee kosteutusta

Jos ihosi on kuiva, kaipaa se erityisesti kosteutta. Kosteusköyhä iho voi hilseillä, kutista ja sitä voi myös kiristää. Tämä kielii siitä, että talirauhaset toimivat hitaanpuoleisesti ja iho kaipaa lisäapua kosteutukseen ja hyvän kosteustasapainon saavuttamiseen. Ihon kuivuus voi lisätä myös ryppyjä ja kuivaa ihoa on hyvä suojata lisäksi mm. lämpötilan vaihteluilta. Kuivassa ihossa ihohuokoset eivät näy ja epäpuhtauksia on hyvin vähän.

Lue lisää kuivasta ihosta täältä.

L300-merkiltä kannattaa suosia erityisesti kuivalle iholle tarkoitettua vaaleanpunaista Intensive Moisture-linjaa, josta löytyy kolme eri puhdistusainetta kuivuudesta kärsivälle iholle. Lisäksi linjasta löytyy parhaat puhdistusliinat, sekä yö- ja päivävoide kuivalle iholle. Muista kuivan ihon hoidossa kosteusvoiteen rinnalle myös tehokas kosteuttaja hyaluronihappo, jota löytyy esimerkiksi L300 Hyaluronic Renewal Anti-Age Face Serumista!

Katso kaikki tuotteet kuivalle ja herkälle iholle täältä.

Normaali iho on tavoitetila

Normaalin ihon tunnistaa siitä, että se ei hilseile, sitä ei kiristä, eikä se myöskään öljyynny tai rasvoitu merkittävästi päivän aikana. Normaali iho on tila, johon kaikella ihonhoidolla pyritään ja saavutetun normaalin ihon tilan ylläpitäminen onkin tärkein tehtävä ihonhoidossa. Normaalissa tilassa ihon kosteus on tasapainossa, eikä iho kaipaa erityishuomiota. Myös ihon väri on heleä, eikä ihossa ole sen suuremmin epäpuhtauksia tai suurentuneita ihohuokosia.

Rasvainen iho käy ylikierroksilla

Rasvaisen ihon talirauhaset käyvät ylikierroksilla, jonka vuoksi iho rasvoittuu hyvin helposti. Rasvaisen ihon hoidossa tärkeintä on hillitä talineritystä, ihon epäpuhtauksia ja suurentuneita ihohuokosia. Usein rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoidossa käytetään liian vahvoja puhdistustuotteita ja unohdetaan kokonaan ihon kosteutus, joka on äärimmäisen tärkeää myös rasvaiselle iholle. L300-sarjasta suosittelen rasvaiselle iholle kosteusvoiteeksi Hyaluronic Anti-Age Night Creamia, joka kosteuttaa ihoa juuri sopivasti tukkimatta kuitenkaan ihohuokosia.

Lisäksi omaan kasvojenhoitorutiiniin kannattaa lisätä erityisesti herkälle silmänympärysiholle suunniteltu voide, esimerkiksi Hyaluronic Renewal Anti-Age Eye Cream. Kannattaa myös käyttää eri ihonhoitotuotteita kesällä ja talvella ja hoitaa ihoa sen kuntoa ja tarpeita juuri tällä hetkellä kuunnellen.

Lue lisää rasvoittuvan ihon ihonhoidosta täältä.

Mimmi Sannikka

Kirjoittaja on estenomi (AMK), joka bloggaa mm. kauneudesta ja kosmetiikkatuotteista PlusMimmi-blogissaan