Mustapäät

Mustapää eli komedo on tukkeutunut ihohuokonen, joka on täyttynyt talista tai kuolleista ihosoluista. Komedon musta sävy muodostuu, kun talikertymän pää hapen vaikutuksesta tummuu. Mustapäitä ilmestyy herkästi nenänpieliin ja kasvojen T-alueelle, mutta niitä voi ilmetä myös ylävartalon iholla.

Mustapäille altistaa rasvoittuva iho ja laajentuneet ihohuokoset. Voit ehkäistä mustapäitä käyttämällä salisyylihappopitoisia tuotteita, jotka puhdistavat huokosista rasvaperäistä likaa. L300 Deep Cleansing -puhdistusgeeli ja Deep Cleansing -kasvovesi sisältävät salisyylihappoa ja sopivat mustapäille taipuvaisen ihon hoitoon.

 

Mustapäiden poisto

Mustapäitä voi olla houkuttavaa puristella, mutta puristeluun liittyy aina tulehdusriski ja on suositeltavampaa poistaa mustapää muilla keinoin. Salisyylihappo eli BHA on yksi tehokkaimpia kosmetiikan ainesosia liuottamaan mustapäitä. Rasvaliukoisena aineena salisyylihappo imeytyy talin läpi ja hajottaa huokosen talikertymiä. Salisyylihappopitoisen hoitonesteen tai kasvoveden päivittäinen käyttö pitää huokoset puhtaina ja ehkäisee uusien mustapäiden syntymistä.

L300 Deep Cleansing Toner sisältää miedon pitoisuuden salisyylihappoa ja sen säännöllinen käyttö voi auttaa ehkäisemään mustapäitä.

Jos kuitenkin päätät puristaa mustapään, teethän sen puhtailla käsillä ja kiedo sormet mieluusti kasvopaperiin. Mustapään irtoamista voi helpottaa käymällä ensin kuumassa suihkussa tai saunassa tai lämmittämällä ihoa lämpimällä pyyhkeellä, joka avaa huokosia ja saa talin nousemaan ylös helpommin. Pyyhi iho puristamisen jälkeen desinfioivalla aineella.

Rasvoittuva iho