Kasvojenpuhdistustuotteet eri ihotyypeille

Kasvojenpuhdistustuotteita löytyy monenlaisia. Päivittäinen ihonpuhdistus meikistä ja päivän aikana iholle kertyneestä liasta, kuten saasteista ja muista ilman epäpuhtauksista, on yksi tärkeimpiä asioita hyvän ja kauniin ihon saavuttamiseksi. Kasvojen ihoa puhdistettaessa on hyvä käyttää juuri kasvoille suunnattua kasvojenpuhdistustuotetta, sillä vartalolle tarkoitetut puhdistustuotteet ovat yleensä turhan peseviä herkälle kasvojen iholle.

Kasvojenpuhdistustuotteet tulee valita ihotyypin mukaan

Kasvoille suunnattu ja oman ihotyypin mukaan valittu ihonhoitotuote nimensä mukaisesti myös hoitaa ihoa, eikä kuivata, kuten pelkkä vesi. Vesi ei myöskään liuota iholta rasvaa ja mikrobeja, joten esimerkiksi meikin poistoon kasvoilta tarvitset sille suunnitellun tuotteen. Tässä artikkelissa esitellään erilaisia puhdistustuotteita ja valitaan erilaisille ihotyypeille paras kasvojenpuhdistustuote.

kasvojenpuhdistustuotteet

Puhdistusmaito

Puhdistusmaito on koostumukseltaan voidemaista ja se on iholle hellävaraisin puhdistustuote. Pieni määrä puhdistusmaitoa hierotaan kasvoille ja huuhdotaan vedellä pois. Halutessasi välttää vesipesua tuotteen voi pyyhkiä kasvoilta pois myös esimerkiksi pumpulilla. Puhdistusmaidolla voi olla toisinaan haastavaa poistaa kasvoilta meikit yhdellä pesulla, mutta käsittelyn voi toteuttaa useamman kerran, tai valita puhdistusmaitoa pesevämmän tuotteen meikinpoistoa varten.

Puhdistusmaito sopii parhaiten puhdistustuotteeksi kuivalle iholle, sillä se ei jätä iholle kiristävää tunnetta. L300 Intensive Moisture Cleansing Milk sisältää mm. ihoa hoitavaa rapsiöljyä (Canola Oil) sekä ihoa rauhoittavaa pantenolia (Panthenol).

 

Puhdistusvaahto

Puhdistusvaahto on puhdistusmaitoa pesevämpi vaahtomainen kasvojenpuhdistustuote, joka pesee meikit kasvoilta tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Puhdistusvaahdon koostumus on pullossa vesimäinen, mutta muuttuu pumpun läpi tullessaan kuohkeaksi vaahdoksi. Puhdistusvaahtoa riittää pari painallusta koko kasvojen perusteelliseen puhdistukseen ja sillä voi poistaa hyvin myös silmämeikin. Hiero puhdistusvaahtoa kostutetuille kasvoille ja huuhdo vedellä. L300 Intensive Moisture Cleansing Mousse sopii hyvin hieman tehokkaampaa puhdistusta kaipaavalle kuivaihoiselle, mutta myös normaalille ja sekaiholle. Vaahto sisältää mm. ihoa hoitavaa ja kosteutta sitovaa betaiinia (Betaine).

 

Misellivesi

Misellivesi käy kasvojenpuhdistustuotteeksi lähes kaikenlaisille ihotyypeille. Vesimäisen miselliveden teho perustuu misellien, eli tuotteesta löytyvien hiukkasten magneettimaiseen kykyyn sitoa itseensä meikkiä, talia ja likaa iholta. Kasvot pyyhitään kauttaaltaan miselliveteen kostutetuilla vanulapuilla, eikä misellivettä tarvitse välttämättä ollenkaan huuhdella pois kasvoilta. Misellivesi sopii loistavasti siis myös tilanteisiin, kun vettä ei ole saatavilla ja sitä voi käyttää kasvoveden tapaan myös esimerkiksi puhdistusmaitokäsittelyn jälkeen.

Misellivedellä voi poistaa halutessaan myös silmämeikin. L300 Intensive Moisture – 3 in 1 Micellar Cleansing Water sisältää mm. karbamidia (Urea), jota löytyy ihosta luonnostaan ja joka sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon.

 

Puhdistusliinat

Puhdistusliinat sopivat hyvin käytettäväksi meikkien puhdistamiseen satunnaisesti, esimerkiksi matkoilla. Puhdistusliinoilla saa kätevästi puhdistettua kasvot ja silmämeikin, eikä ihoa tarvitse puhdistusliinakäsittelyn jälkeen enää välttämättä huuhdella. Puhdistusliinoja käytettäessä kannattaa välttää liiallista hankaamista erityisesti herkällä silmänympärysiholla. L300 Instensive Moisture Cleansing Wipes puhdistusliinat sopivat erityisesti kuivaihoisille, sillä ne puhdistavat meikin ja epäpuhtaudet iholta hellävaraisesti.

 

Puhdistusgeeli

Puhdistusvaahtoa huomattavasti pesevämpi puhdistusgeeli jättää iholle selvästi puhtaamman tunteen. Puhdistusgeeli soveltuu parhaiten normaalille tai rasvoittuvalle iholle. Kuivalla iholla käytettynä puhdistusgeeli jättää yleensä kiristävän ja epämiellyttävän tunteen iholle juurikin turhan tehokkaan pesevyytensä vuoksi. Rasvoittuvan ihon hoidossa tulisi erityisesti huomioida, ettei käytä epähuomiossa liian peseviä tuotteita, sillä myös rasvainen iho voi olla herkkä ja turhan kovat käsittelyt aktivoivat ihon omaa talineritystä entisestään. Esimerkiksi misellivesi soveltuu hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

 

Puhdistusöljy

Puhdistusöljyt ovat nousseet viime vuosina suosioon erityisesti aasialaisen kosmetiikan ja monivaiheisten ihonhoitorutiinien myötä. Puhdistusöljy sopii erinomaisesti kuivalle iholle, mutta myös rasvoittuvalle iholle, sillä rasva liuottaa iholta rasvaa. Koska meikit ovat yleensä rasvaliukoisia saa myös ne poistettua hyvin puhdistusöljyllä.

Usein puhdistusöljykäsittely vaatii kuitenkin kaksivaiheisen puhdistuksen, eli öljyn jälkeen vielä toisen käsittelykerran esimerkiksi puhdistusmaidolla (Cleansing Milk), vaahdolla ( Cleansing Mousse) tai misellivedellä (Micellar Cleansing Water).

 

Herkän ihon puhdistustuotteet

Herkän ihon puhdistuksessa kannattaa suosia kasvojenpuhdistustuotetta, joka on suunniteltu juuri herkän ihon tarpeet huomioon ottaen. Herkälle iholle suunnattu puhdistustuote ei sisällä yleisesti allergisoivia ainesosia, eikä tuotteen pitäisi ärsyttää herkistynyttä ihoa. L300 Ultra Sensitive -linjasta löytyy Allergia- Iho-  ja Astmaliton Allergiatunnuksella varustettu Foaming Cleanser, joka on kevyesti vaahtoutuva puhdistusaine erittäin herkälle iholle. Pieni määrä tuotetta vaahdotetaan käsien välissä, levitetään pyörivin liikkein kasvoille ja huuhdellaan vedellä. Ultra Sensitive Foaming Cleanser pitää sisällään mm. ihoa rauhoittavaa pantenolia (Panthenol).

 

Mimmi Sannikka

Kirjoittaja on estenomi (AMK), joka bloggaa mm. kauneudesta ja kosmetiikkatuotteista PlusMimmi-blogissaan