Näin C-vitamiini vaikuttaa ihonhoidossa

C-vitamiini on todellinen ihonhoidon sankariainesosa. Se on retinoidien eli A-vitamiiniperheen ainesosien ohella tutkituimpia ikääntymisen merkkejä ehkäiseviä sekä ihon kuntoa yleisesti parantavia kosmetiikan ainesosia, ja se sopii melkein kaikille.

Kosmetiikassa käytetään useita C-vitamiinin muotoja, joista monet ovat tehokkaita. Kaikkein tehokkain on puhdas askorbiinihappo, mutta se voi ärsyttää herkkää ihoa. Toinen askorbiinihapon ongelma on herkkä hapettuminen, jolloin se menettää tehonsa.

Saatavilla on kuitenkin lukuisia muita hellävaraisempia ja stabiilimpia C-vitamiinijohdannaisia, joita kosmetiikkateollisuus hyödyntää.

L300 käyttää vesiliukoista askorbyyliglukosidia, jossa on C-vitamiinia ja sokeria (glukoosi). Askorbyyliglukosidi kuuluu tutkituimpiin C-vitamiinin johdannaisiin. Se on hellävarainen ja vesiliukoisena voidaan formuloida miellyttäviin emulsiopohjiin.

Eri johdannaisilla on hieman erilaisia ominaisuuksia, mutta kaikille C-vitamiinin muodoille yhteistä on kirkastava ja happiradikaaleilta suojaava vaikutus iholla. Happiradikaaleja syntyy kehossa sekä luonnostaan solujen aineenvaihdunnan sivutuotteena, että ulkoisten ärsykkeiden kuten UV-säteilyn, saasteiden ja tupakansavun seurauksena. Kun happiradikaaleja muodostuu liikaa, elimistön omat antioksidantit eivät riitä neutraloimaan niitä. Tämä johtaa solujen hapettumisstressiin, joka vaurioittaa soluja. Tämä puolestaan näkyy esimerkiksi ihon ennenaikaisena ikääntymisenä.

C-vitamiini heleyttää ihoa ja puolustaa sen nuorekkuutta taistelemalla ympäristötekijöiden aikaansaamaa hapettumisstressiä vastaan.

Ympäristön rasitteet, kuten UV-säteily, saasteet ja tupakansavu, aikaansaavat soluissa reaktiivisia happiyhdisteitä, jotka nopeuttavat ihon ikääntymistä. Tämä näkyy iholla esimerkiksi sameutena, kuivuutena, pigmenttiläiskinä, juonteina ja ryppyinä.

Kaikenikäinen iho hyötyy antioksidanteista ihonhoidossa, koska kaikkien iho altistuu tänä päivänä ympäristörasitteille. Jos kosteuttavien ja pehmentävien ainesosien ohelle voisi nostaa kolmannen tärkeimmän ihonhoidon ainesosaryhmän, se olisi antioksidantit. C-vitamiini on niistä tutkitusti tehokkain ja monipuolisin.

C-vitamiini tykkää myös antioksidanttikavereista, erityisesti E-vitamiinista, jonka kanssa se toimii synergisesti. Yhdessä käytettynä C- ja E-vitamiini tukevat ja vahvistavat toistensa vaikutusta. Tutkimusten mukaan E-vitamiini parantaa C-vitamiinin vaikutusta jopa nelinkertaisesti. (lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673383/)

L300 C-vitamiini-tuotteissa tämä on otettu huomioon, ja kaikissa sarjan tuotteissa on myös E-vitamiinia.

 

Katsaus L300 C-Vitamin-sarjan tuotteisiin ja niiden ainesosiin

 

Kaikissa sarjan tuotteissa on heleyttävää ja ihon sävyä kirkastavaa askorbyyliglukosidia, antioksidanttista E-vitamiinia sekä ravinteikasta tyrnimarjaa ja ihoa napakoittavaa, huokosia supistavaa greippiuutetta. Kussakin tuotteessa on lisäksi omat kosteuttavat, ravitsevat ja hoitavat erityisainesosansa.

 

Päivävoide

 

Avainominaisuudet; kosteuttaa, kirkastaa ihoa, tuo antioksidanttista suojaa, hidastaa ja häivyttää ikääntymisen merkkejä, napakoittaa ihoa.

Päivävoiteen tärkeimpiä ainesosia:

 • Kosteuttavat – glyseroli, betaiini, oliiviöljyn esteri, skvalaani.
 • Kirkastavat/heleyttävät – askorbyyliglukosidi (C-vitamiini)
 • Antioksidanttiset – askorbyyliglukosidi (C-vitamiini), tokoferoli ja tokoferyyliasetaatti (E-vitamiini), tyrnimarja. C-vitamiinilla on myös kollageenisynteesiä stimuloiva vaikutus, mikä auttaa pitkällä aikavälillä silottamaan juonteita ja pitämään ihon kimmoisampana.
 • Supistaa ja napakoittaa ihoa – greippiuute

 

Yövoide

 

Avainominaisuudet: ravitsee, pehmentää, kosteuttaa, kirkastaa, tuo antioksidanttista suojaa, hidastaa ja häivyttää ikääntymisen merkkejä.

Vitamin C-yövoide on erittäin ravitseva ja keramidipitoinen koostumus hoitaa kuivaakin ihoa. Siihen on myös lisätty C-vitamiinin kirkastavaa vaikutusta tukemaan peptidiyhdiste tetrapeptide-30, joka tasoittaa ihon sävyä ja heleyttää sameaa ihoa.

Yövoiteen tärkeimpiä ainesosia funktioineen:

 • Ravitsevat ja pehmentävät – rypsiöljy, skvalaani, jojobaesterit, viiden keramidin yhdistelmä (Ceramide NP, Ceramide NS, Ceramide AP, Ceramide EOP, Ceramide EOS)
 • Suojaavat ja pehmentävät – auringonkukan siemenvaha, mimosankukan vaha
 • Kirkastavat / heleyttävät – askorbyyliglukosidi (C-vitamiini), tetrapeptide-30
 • Antioksidanttiset – askorbyyliglukosidi (C-vitamiini), tokoferoli ja tokoferyyliasetaatti (E-vitamiini), tyrnimarja.
 • Supistaa ja napakoittaa ihoa – greippiuute

 

Kasvonaamio

 

Avainominaisuudet: kosteuttaa, pehmentää, kirkastaa, tuo antioksidanttista suojaa, hidastaa ikääntymisen merkkejä.

Naamiossa on käytetty kolmen tehokkaasti kosteuttavan ainesosan yhdistelmää; glyserolia, betaiinia ja pantenolia. Nämä yhdistettynä kosteuden haihtumista ehkäisevään sheavoihin tekevät naamiosta erittäin kosteuttavan. Samalla iho hyötyy C-vitamiinin heleyttävästä ja kollageenisynteesiä tukevasta vaikutuksesta sekä E-vitamiinin soluille tuomasta antioksidanttisesta suojasta.

Naamion tärkeimpiä ainesosia:

 • Kosteuttavat – glyseroli, betaiini, pantenoli
 • Pehmentää – sheavoi
 • Kirkastaa / heleyttää – askorbyyliglukosidi (C-vitamiini)
 • Antioksidanttiset – askorbyyliglukosidi (C-vitamiini), tokoferoli ja tokoferyyliasetaatti (E-vitamiini), tyrnimarja
 • Supistaa ja napakoittaa ihoa – greippiuute

 

Seerumi

 

Avainominaisuudet: kirkastaa, kosteuttaa, tuo antioksidanttista suojaa, rauhoittaa.

Seerumissa on korkein pitoisuus C-vitamiinia ja se sarjan tuotteista vaikutuksiltaan kirkastavin. Pantenoli ja hyaluronihappo tuovat ihoon myös intensiivistä kosteutta. Seerumiin on lisätty myös ihoa rauhoittavaa allantoiinia.

Seerumin tärkeimpiä ainesosia:

 • Kirkastaa / heleyttää – askorbyyliglukosidi (C-vitamiini)
 • Kosteuttavat – pantenoli, hyaluronihappo, glyseroli
 • Antioksidanttiset – askorbyyliglukosidi (C-vitamiini), tokoferyyliasetaatti (E-vitamiini), tyrnimarja
 • Supistaa ja napakoittaa ihoa – greippiuute