Hyaluronihappo

Hyaluronihappo eli hyaluronaani (Hyaluronic Acid) on tällä hetkellä yksi trendikkäimpiä kosmetiikassa käytettäviä tehoraaka-aineita. Hyaluronihappoon törmää kaikkialla, se on isosti pinnalla niin kosmetiikkamainonnassa, naistenlehdissä kuin blogeissakin ja raaka-aineen voi bongata tällä hetkellä kosmetiikkaosastolta monen eri valmistajan kosmetiikkapurkin kyljestä.

Hyaluronihappoa löytyy kosmetiikasta mm. kosteusvoiteista, seerumeista ja silmänympärystuotteista, lisäksi sitä käytetään injektiohoitona mm. juonteiden häivyttämiseen sekä täyteaineena huuliin. Hyaluronihappo raaka-aineena on loistava ihon kosteuttaja ja sopii hyvin monenlaiselle ihotyypille.

Mitä hyaluronihappo on

Hyaluronihappoa löytyy ihosta luonnostaan soluväliaineesta ja ihon solut valmistavat sitä myös itse. Noin kolmannes ihon omasta hyaluronaanista kehittyy uudelleen joka päivä, mutta ihon oma hyaluronihapon tuotanto alkaa vähenemään ihotyypistä riippuen jopa pari-kolmekymppisenä ihon vanhenemisen myötä.

Oman hyaluronihappotuotannon ehtymisen myötä iho alkaa menettämään omaa kimmoisuuttaan ja luonnollista kosteuttaan, joten tämä on hyvä ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessa. Hyaluronihappoa sisältävät kosmetiikkatuotteet sopivat loistavasti sekä kosteuttamaan ihoa että tasoittamaan ihon juonteita, tämän vuoksi hyaluronihappoa suositaan usein ns. anti age -linjan tuotteissa.

Miten hyaluronihappo toimii

Hyaluronihappo on superkosteuttava ainesosa ja sen hoitovaikutus kosmetiikassa perustuu juuri ihon kosteutukseen. Hyaluronihappo sitoo ihon soluväliaineessa todella tehokkaasti vettä itseensä, josta syntyy ihoa turvottava vaikutus.

Yksi gramma hyaluronihappoa pystyy sitomaan jopa 100 kertaa oman painonsa verran vettä solujen väliin, parantaen näin välittömästi ihon elastisuutta ja häivyttäen samalla ihossa jo olevia juonteita ja ryppyjä. Kosteutettu iho näyttää aina kuivaa ihoa nuorekkaammalta ja hyaluronihapon ja veden yhteisvaikutus ihossa säilyy pidempään kuin vaikkapa kosmetiikkatuotteesta yksinään löytyvän veden, joka pyrkii haihtumaan pian iholle levittämisen jälkeen. Koska ihon oma hyaluronihapon tuotanto alkaa ikääntymisen myötä ehtymään, on hyvä alkaa suosimaan omassa päivittäisessä ihoinhoidossa erityisesti aikuisemmalle iholle sopivia hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita.

Hyaluronihapon haittavaikutukset kosmetiikassa

Hyaluronihapon käyttö kosmetiikassa on turvallista ja hyaluronihappoa ei ole mahdollista saada kosmetiikkatuotteita käyttämällä liikaa. Hyaluronihappo sopii monenlaiselle ihotyypille ja se on myös varsin hyvin siedetty, eikä yleensä aiheuta allergista reaktiota iholla. Hyaluronihappotuotteet ovat turvallisia käyttää myös raskausaikana.

Hyaluronihappoa sisältävät ihonhoitotuotteet

L300 Hyaluronic Renewal Anti-Age on tuotesarja, jonka hyaluronihappoa sisältävät kosmetiikkatuotteet taistelevat ihon ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Tuotteet sisältävät hyaluronihappoa useammassa eri molekyylikoossa, kiinteyttäen ja parantaen ihon koostumusta niin pinnalla kuin syvemmällä ihossa. Käytön tuloksena on välittömästi kosteutettu, kiinteämpi ja sileämpi iho.

Hyaluronic Renewal Anti-Age -tuotesarjasta löytyy tehokas hyaluronihapposeerumi, hyaluronihappoa sisältävä silmänympärysvoide sekä hyaluronihappopitoiset päivävoide ja yövoide. Usein seerumeissa hyaluronihappopitoisuudet ovat korkeimmillaan, joten niitä kannattaa suosia saadakseen parhaimman hyödyn irti tästä loistavasta raaka-aineesta.

Hyaluronic renewal -tuotesarja

L300 Hyaluronic Renewal Anti-Age on hajusteeton tuotesarja ihon ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Tuotteet sisältävät tehokkaita hyaluronihappoja, jotka kosteuttavat, kiinteyttävät ja kohottavat ihoa sekä parantavat ihon koostumusta niin ihon pinnalla kuin sen alla. Tuloksena on välittömästi ja pitkään kosteutettu, kiinteämpi ja sileämpi iho.