Retinoli

Mitä retinoli on?

Retinoli on yksi a-vitamiinin muodoista eli retinoideista. A-vitamiini puolestaan on rasvaliukoinen vitamiini, joka on tärkeä ihon uudistumiselle. Retinoli toimii ihossa a-vitamiinin varastomuotona yhdessä retinyyliestereiden ja karotenoidien kanssa. Kosmetiikassa a-vitamiini ja erityisesti retinoli on tunnetuin ja eniten käytetty ihon ikääntymistä hidastava ainesosa.

Ennen kuin iho voi hyödyntää retinolia tai retinyyliestereitä, sen on muunnettava ne a-vitamiinin bioaktiiviseksi muodoksi eli retinoiinihapoksi. Retinoiinihappo luokitellaan lääkeaineeksi, eikä sitä siksi voi sellaisenaan käyttää kosmetiikassa. Tämän vuoksi kosmetiikkateollisuus hyödyntää retinoideja kuten retinolia ja pro-retinolia.

Retinoli on a-vitamiinin johdannaisista tunnetuin ja sen vaikutuksia iholla on tutkittu eniten. Retinoli, samoin kuin muut retinoidit, vaikuttaa iholla uudistavasti: retinoli parantaa kollageenin tuotantoa ja tehostaa solujen uusiutumista. Retinoli parantaa ihon rakennetta kokonaisvaltaisesti kiinteyttäen, silottaen, vahvistaen epidermistä ja vähentäen pigmenttimuutoksia. Retinoli sopii sekä ikääntyneen ihon että akneihon hoitoon. Ikääntyneellä iholla retinoli silottaa ryppyjä ja juonteita, akneiholla retinoli hillitsee tulehdusta ja talineritystä sekä häivyttää tulehduksellisia arpia ja hyperpigmentaatiota.

Retinolin haittavaikutuksia ovat ihoärsytys ja ihon herkistyminen auringonvalolle. Retinoli voi aiheuttaa iholla kuivuutta, hilseilyä, halkeilua ja punoitusta. Tämän vuoksi miedommat retinyyliesterit voivat olla parempi vaihtoehto herkkäihoiselle.

Mitä Pro-retinoli on?

Pro-retinoli on retinyyliesteri ja lempeämpi a-vitamiinin muoto. Pro-retinoli muuntuu ihossa retinoliksi; siitä nimi pro (esi) retinol.

L300-tuotteissa käytetty pro-retinoli on retinyylipalmitaatti (incinimi retinyl palmitate). Se on retinolin ja palmitiinihapon esteri. Retinyylipalmitaattia esiintyy ihossa luonnostaan, ja se muodostaa valtaosan ihoon varastoituneesta A-vitamiinista.

Retinyylipalmitaatti on paremmin siedetty ja hellävaraisempi a-vitamiinijohdannainen kuin retinoli, ja siksi suositeltavampi herkälle iholle. Sen vaikutukset ihoon ovat samat kuin retinolilla, mutta retinyylipalmitaatin muutos ihossa retinoiinihapoksi tapahtuu hitaammin kuin retinolilla, mikä vähentää ihoärsytyksen mahdollisuutta ja tekee vaikutuksesta hellävaraisemman. Lisäksi retinyylipalmitaatti on retinolia stabiilimpi yhdiste.

Miksi valita pro-retinol?

Retinoidit ovat kosmetiikan tehokkain ja tutkituin ainesosaryhmä hoitamaan ikääntynyttä ihoa ja lievittämään sekä ennaltaehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Pro-retinoli retinyylipalmitaatti tuo iholle retinolin hyödyt vailla retinolin ärsyttävyyttä. Pro-retinoli vähentää tutkitusti ryppyjä ja juonteita ja kiinteyttää ihoa. Pro-retinoli on hyvin siedetty ainesosa ja sopii usein herkällekin iholle.

Tutustu L300 Pro-Retinol -tuotesarjaan täältä.

Usein kysyttyä retinolista ja pro-retinolista

Mitä on Pro-retinol?

Termi pro-retinol viittaa a-vitamiinin esiasteeseen, joka on iholla hellävaraisempaa kuin a-vitamiinin muodoista tunnetuin, retinoli.

Pro-Retinol-tuotteet on tarkoitettu iholle, jolla näkyy ikääntymisen merkkejä kuten ryppyjä, juonteita, velttoutta sekä pigmenttiläiskiä.

Mikä on retinolin ja pro-retinolin ero?

Pro-retinoli on retinyyliesteri ja lempeämpi a-vitamiinin muoto. Pro retinoli muuntuu ihossa retinoliksi; siitä nimi pro (esi) retinol.Retinyylipalmitaatti on paremmin siedetty ja hellävaraisempi a-vitamiinijohdannainen kuin retinoli, ja siksi suositeltavampi herkälle iholle. Sen vaikutukset ihoon ovat samat kuin retinolilla, mutta retinyylipalmitaatin muutos ihossa retinoiinihapoksi tapahtuu hitaammin kuin retinolilla, mikä vähentää ihoärsytyksen mahdollisuutta ja tekee vaikutuksesta hellävaraisemman.

Miten A-vitamiini vaikuttaa iholla?

A-vitamiini kuten pro-retinol vaikuttaa iholla uudistavasti: se parantaa kollageenin tuotantoa ja tehostaa solujen uusiutumista. Pro retinol parantaa ihon rakennetta kokonaisvaltaisesti kiinteyttäen, silottaen ryppyjä, vahvistaen epidermistä ja vähentäen pigmenttimuutoksia.

Pro-retinol -tuotesarja

Kaikki Pro-Retinol -tuotteet sisältävät 0,27% pro-retinolia ja leväuutteita, jotka yhdessä vaikuttavat korjaavasti jo syntyneisiin ikään liittyviin ihomuutoksiin ja ennalta ehkäisevät uusien ihomuutosten syntyä.

Tuotteet ovat dermatologisesti testattuja, hajusteettomia eivätkä ne sisällä eläinperäisiä aineita. Sopivat kaikille ihotyypeille.