Tietoa ihonhoidosta

Ihosi kertoo suoraan siitä, miten itse voit. Ihotyyppisi voi muuttua iän, vuodenajan ja arjen stressin myötä. Eri ihotyypit jaotellaan yleensä ihon rasvojen koostumuksen ja ihon kosteustason mukaan. Normaali, kuiva ja rasvainen ovat tavallisimmat ihotyypit, mutta iho voi myös olla näiden sekoitus. Herkkä iho on myös tavallinen, mutta se ei ole oikeastaan ihotyyppi vaan tila, jossa kaikki ihotyypit voivat joskus olla. Monilla on tasapainoisesti kosteutta ja rasvaa iholla, mutta rasvaisempia alueita ns. T-alueella, johon kuuluu otsa, nenä ja leuka. Siksi tätä yhdistelmää kutsutaan sekaihoksi tai normaaliksi ihotyypiksi. Pohjoismaissa on varsin kuiva ja viileä ilmasto, joten kuiva iho on täällä tavallinen ihotyyppi.

Mistä tunnistan oman ihotyyppini ja minkälaisia tuotteita minun pitäisi ihollani käyttää? Selaa sisältöä ja opi eri ihotyypeistä ja ainesosista.

Ihon puhdistus

Miten valita oikea puhdistustuote

Ihonhoito alkaa puhdistuksesta. Ei ole yhdentekevää, millaisen puhdistustuotteen valitset ihollesi. Puhdistustuotteen valintaan vaikuttaa ihotyypin ohella myös ihon ikä sekä meikki.

Puhdistustuotteiden koostumuksia on monenlaisia. Milloin valita puhdistusmaito, milloin -vaahto? Riittääkö misellivesi ihon puhdistukseen?

Kasvojen ihonhoitorutiini

L300-tuotteilla

Ihoa on hyvä hoitaa päivittäin aamuin ja illoin. Kasvojen puhdistus ja sen kosteuttaminen sinun ihollesi sopivilla aineilla auttaa parantamaan ihoasi.

Lue miltä ihonhoitorutiinisi voi näyttää hajusteettomilla ja hellävaraisilla L300-tuotteilla.

Yleisiä kysymyksiä ihonhoidosta

Miksi tarvitsen kosteusvoidetta?

Iho ja varsinkin kasvojen iho, joutuu päivittäin altistumaan erilaisille tekijöille, jotka luovat epätasapainoa. Lämpö, kylmyys, tuuli, ilmansaasteet ja kuiva sisäilma voivat tehdä ihosta kuivan. Tilanteen korjaamiseksi voidaan tarvita kosteusvoidetta. Kun puhdistamme ihoa meikistä tai käymme suihkussa, poistamme epäpuhtauksien lisäksi ihosta sen omia rasvoja, joiden korvaamiseksi voidaan tarvita voidetta.

Iho tarvitsee paljon kosteutta. Tarkoittaako se, että minun pitäisi juoda paljon vettä?

Kehon pitäisi saada noin 1,5–2 litraa vettä päivässä. Se tosin riippuu paljon siitä, miten aktiivinen olet fyysisesti. Mitä enemmän treenaat, sitä enemmän sinun pitää tietenkin juoda.

Sanotaan, että iho tarvitsee kosteutta, mutta kaikkea ihon tarvitsemaa kosteutta ei valitettavasti voi saada sisäisesti – niin halpaa ja kätevää kuin se olisikin. Sisäinen kosteutus auttaa vain tietyssä määrin. Ihoon vaikuttavat monet ulkoiset tekijät, kuten aurinko, tuuli, stressi ja kuiva sisäilma. Vaikka kehon sisäinen tasapaino olisikin kunnossa, joku mainituista ulkoisista tekijöistä voi kuivattaa ihoa ulkopuolelta.

Kosteuden lisäksi iho tarvitsee myös rasvaa, eikä siihenkään riitä ravinnon kautta saatava rasva. Ihoa täytyy usein auttaa saamaan tarvitsemansa.

Kuinka yövoide toimii verrattuna päivävoiteeseen?

Voiteen toiminta riippuu täysin siitä mitä se sisältää ja myös siitä mille ihotyypille se on sopeutettu.

Useimmiten voide tuo iholle lisää kosteutta ja rasvaa yöllä, koska silloin vietämme aikamme sängyssä emmekä ihmisten parissa.

Yövoiteisiin sisältyy usein kasviöljyjä, vitamiineja, keramideja ja muita ainesosia, jotka vahvistavat ihoa ja auttavat sitä palauttamaan luontaisen suojakerroksensa.

Miksi kasvovettä tulisi käyttää?

Kasvovettä käytetään poistamaan epäpuhtauksia, joita kasvoissa voi olla jäljellä aiemman puhdistuksen jälkeen. Lisäksi se kosteuttaa ja valmistaa ihon voiteen levitystä varten. On olemassa erityyppisiä kasvovesiä, joilla on eri vaikutuksia – niitä on esim. kuivalle, normaalille tai sekaiholle.

Tutustu L300:n kasvojen puhdistustuotteisiin täältä.

Miksi silmänympärysvoidetta pitäisi käyttää?

Silmänympärysiho on ohuempaa ja herkempää kuin muu kasvojen iho. Siksi alueelle on kehitetty omia erityisiä tuotteita. Silmänympärysvoide on usein kehitetty suojaamaan herkkää ihoa ja ehkäisemään silmien ympärille usein syntyviä ohuita juonteita. Tavalliset kasvovoiteet ovat yleensä liian "raskaita" ja ne imeytyvät huonommin ohueen silmänympärysihoon.

Tutustu L300 silmänympärysvoiteisiin täältä.

Miten hoidan turvonneita silmiä?

Kun olemme nukkuneet huonosti tai olemme yleisesti ottaen väsyneitä, koko kehon lihakset rentoutuvat. Se koskee myös silmiä ympäröiviä lihaksia, minkä lisäksi silmänympärysiho on erittäin ohutta – 0,5 mm verrattuna muiden kehon osien 2 mm paksuuteen. Samalla silmänympärysiho on todella joustavaa ja se on suhteellisen löysästi kiinni alla olevissa sidekudoksissa ja lihaksissa. Siten lihasten rentoutuminen näkyy erityisen selvästi tällä alueella ja tuloksena voi olla ikävät pussit silmien alla.

Myös ikä vaikuttaa osaltaan, sillä sidekudosten elastisuus heikkenee ja se näkyy selkeimmin silmien ympärillä. Pussit silmien alla ovat myös suurelta osalta perinnöllisiä, mutta voimme kuitenkin osittain vaikuttaa niihin.

Yritä olla rasittamatta silmien alla tai ympärillä olevaa ihoa. Ole varovainen pestessäsi kasvoja ja jos olet väsynyt, huuhtele silmät vedellä sen sijaan, että hieroisit niitä aamuin ja illoin. Silmänympärysihon tuotteissa ei sanota turhan takia, että voide tulee levittää hellävaraisesti. Suositellaan myös liikuntaa, joka saa veren kiertämään. Ja silmänympärysvoiteen voi säilyttää hieman viileässä, esim. ikkunan vieressä (ei jääkaapissa, se on liian kylmää, vähintään 15 astetta). Viileys tuntuu mukavalta silmien ympärillä.

Tutustu L300 silmänympärysvoiteisiin täältä.

Mitä eroa on seerumilla ja voiteella?

Seerumi on kosmetiikkamaailmassa tuote, joka on koostumukseltaan varsin juoksevaa tai hieman geelimäistä. Sen rasvapitoisuus on useimmiten alhainen tai siinä ei ole lainkaan rasvaa. Sen tarkoituksena on vahvistaa päivävoiteen ja/tai yövoiteen vaikutusta. Monet miettivät miksi päivä- ja/tai yövoide ei voi yksinään vaikuttaa samalla tavalla, ja joistakin tuntuu turhalta hankkia vielä yksi lisätuote.

Tavallisissa voiteissa on hankalaa käyttää monia erilaisia aktiivisia aineita tai suuria määriä näitä aineita. Silloin voide menettäisi osan sensorisista ominaisuuksistaan (miltä se tuntuu iholla). Ongelman ratkaisemiseksi käytetään seerumia vaikutuksen vahvistajana.

Seerumi voi sisältää samoja aktiivisia aineita kuin päivä- ja yövoidekin, mutta myös muita aktiivisia aineita. Jos levität seerumia muiden voiteiden alle, se vaikuttaa vain vähän voiteen tuntumaan, koska seerumin rasvaisuustaso on hyvin alhainen tai olematon. Seerumin ja voiteen yhdistelmä vahvistaa tehoa, mutta tuntuu yhtä miellyttävältä kuin pelkkä voide.

Tutustu L300 kasvoseerumeihin täältä.