Yritystiedot

L300-verkkokauppaa operoi Orkla Care Finland (Yritystunnus 1868271-6).

Orkla Care valmistaa ja markkinoi tunnettuja terveystuotteita, henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja haavanhoidon tuotteita sekä kotitalouden puhdistusaineita.

Orkla Care kuuluu norjalaiseen Orkla-konserniin, joka on yksi Pohjoismaiden vanhimmista yrityksistä vuonna 1654 alkavalla yrityshistoriallaan. Tänään Orkla tunnetaan vahvana toimijana erityisesti kuluttajille suunnatuissa merkkitavaroissa.

Orklan missio on olla ystävä jokaisessa hetkessä, niin arkena kuin juhlana. Orklan arvot ovat rohkea, luotettava ja innostava.

L300 tulee sanoista "Läkemedelsprojekt 300" (Lääkeprojekti 300) ja ihonhoitosarjan tuotteet perustuvat dermatologi ja professori Gunnar Swanbeckin lääketieteelliseen löytöön.

Swanbeck teki 1960-luvulla yhteistyötä Pharmacian kanssa ja havaitsi tutkimuksissaan, että kuivalla iholla ei ollut riittävästi kosteuttavia aineita. Swanbeck yhdisti kaksi näistä aineista, karbamidin ja suolan, ja huomasi niillä olevan myönteisiä vaikutuksia iholla.

L300 tuotiin markkinoille vuonna 1980 ja sitä kutsuttiin "lääketieteelliseksi löydöksi, josta tuli kauneusvoide".
Nykyisissä L300-tuotteissa ei ole pelkästään karbamidia ja suolaa, vaan myös muita ihon omia kosteutta sitovia aineita, joita esiintyy luonnostaan ihon pintakerroksessa.