Ihon puhdistus

Ihonhoito alkaa puhdistuksesta. Ei ole yhdentekevää, millaisen puhdistustuotteen valitset ihollesi. Puhdistustuotteen valintaan vaikuttaa ihotyypin ohella myös ihon ikä sekä meikki – meikkaatko paljon, vähän vai et lainkaan? Koska ilmasto ja sääolosuhteet vaikuttavat merkittävästi ihon tasapainoon, puhdistustuotetta voi olla hyvä vaihtaa myös vuodenajan mukaan; talvella kosteuttavampaa, kesällä raikastavampaa.

Näin valitset oikean tuotteen ihon puhdistukseen

Puhdistustuotteiden koostumuksia on monenlaisia. Milloin valita puhdistusmaito, milloin -vaahto? Riittääkö misellivesi ihon puhdistukseen? Ja miten eroavatkaan puhdistusvaahto ja -geeli? Tämä artikkeli vastaa näihin kysymyksiin.

Puhdistusmaito / Cleansing Milk

Soveltuu parhaiten: kuivalle, herkälle ja ikääntyneelle iholle.

Puhdistusmaito on kosteuttava ja ultrahellävarainen puhdistustuote. Se ei sisällä pinta-aktiivisia eli vaahtoavia aineita, vaan liuottaa lian ja meikin iholta rasvamaisilla ainesosilla ja lempeillä emulgaattoreilla. Puhdistusmaito sopii parhaiten kuivalle ja herkälle iholle, sekä ikääntyneelle iholle. Ikääntyessä iho kuivuu, ja ihonhoidossa korostuu kosteutta säilyttävien ihonhoitotuotteiden valinta.

L300 Prebiotic Cleansing Milk -puhdistusmaito sisältää rapsiöljyä, prebiootteja, allantoiinia ja pantenolia.

Rapsiöljy pehmentää, hoitaa ja kosteuttaa ihoa samalla kun se liuottaa iholta lian ja meikin. Prebiootit ovat kosteuttavia sokeriyhdisteitä, jotka toimivat ravintona ihon hyville mikrobeille, näin auttaen ylläpitämään ihon tervettä mikrobiomia. Tasapainoinen mikrobiomi on tärkeä osa ihon hyvinvointia; vahva ja monimuotoinen mikrobisto pitää ihon suojakerroksen eheänä, sitoo kosteutta sekä ehkäisee ihon infektiota.

Allantoiini ja pantenoli kosteuttavat ja rauhoittavat herkkää ja kuivaa ihoa.

Vinkki: voit levittää puhdistusmaidon iholle joko käsin tai vanulapulla. Jos sinulla on meikkiä, levitä puhdistusmaito vanulapulla, jolloin meikki tarttuu vanulappuun. Jos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan meikkiä, puhdistusmaidon voi levittää sormin suoraan iholle. Huuhdo puhdistusmaito haalealla vedellä.

Puhdistusvaahto / Cleansing Mousse

Soveltuu parhaiten: normaalille, pintakuivalle ja kuivalle iholle.

Puhdistusvaahto irrottaa likaa ja meikkiä pinta-aktiivisilla aineilla, jotka muodostavat vaahtoa. Puhdistusvaahto sopii kaikille ihotyypeille, riippuen sen koostumuksen muista ainesosista. Puhdistusvaahdosta voidaan formuloida kosteuttavampi tai pesevämpi, säätämällä pinta-aktiivisten aineiden määrää ja laatua sekä valitsemalla koostumukseen kosteutta sitovia aineita.

L300 Intensive Moisture -puhdistusvaahto on kehitetty kuivalle iholle. Se sisältää runsaasti kosteutta sitovia aneita kuten glyserolia, betaiinia, pantenolia sekä fruktoosia, sekä ihon omia, kosteutta ylläpitäviä aineita kuten ureaa ja maitohappoa.

Vinkki: jos sinulla on erittäin vahva meikki, tee kaksoispuhdistus: poista meikki ensin L300-puhdistusmaidolla ja vanulapuilla, ja puhdista iho sen jälkeen L300-puhdistusvaahdolla.

Puhdistusgeeli / Deep Cleansing Gel

Soveltuu parhaiten: rasvoittuvalle, epäpuhtaalle ja sekaiholle.

Puhdistusgeeli toimii vaahdon tavoin pinta-aktiivisilla aineilla ja muodostaa vaahtoa. Tyypillisesti geelit kuitenkin ovat pesevämpiä kuin vaahdot, ja ne formuloidaan usein rasvoittuvammalle ihotyypille.

L300-puhdistusgeeli sisältää salisyylihappoa ja niasiiniamidia, ja soveltuu erityisen hyvin rasvoittuvan, epäpuhtaan ja sekaihon puhdistukseen. Salisyylihappo puhdistaa ja supistaa ihohuokosia ja ehkäisee mustapäitä ja epäpuhtauksia, niasiiniamidi tasapainottaa talintuotantoa ja tasoittaa ihon sävyä.

Vinkki: jos sinulla on normaali iho ja epäpuhtauksia vain silloin tällöin, esimerkiksi kuukautisten aikaan, voit käyttää salisyylihappo-puhdistusgeeliä tarpeen mukaan, silloin kun iholla on näppyjä. Muulloin voit käyttää L300-puhdistusvaahtoa tai -maitoa.

Misellivesi

Soveltuu parhaiten: kaikille ihotyypeille, kuivalle iholle, herkälle iholle.

Misellivesi on puhdistustuotteista miedoin, ja soveltuu meikittömän ihon tai kevyen meikin puhdistukseen. Se raikastaa ja kosteuttaa ihoa ja on hyvin hellävarainen. Misellivesi sisältää hyvin mietoja, ei-vaahtoavia pinta-aktiivisia aineita, joiden misellirakenne sitoo itseensä likaa ja epäpuhtauksia. Misellivesi levitetään iholle vanulapulla, eikä ihoa tarvitse huuhdella.

L300-misellivesi sisältää runsaasti kosteutta sitovia aineita kuten betaiinia, pantenolia, ureaa ja maitohappoa. L300-misellivesi sisältää myös ihon mikrobiomia tasapainottavia sekä ihoa kosteuttavia prebiootteja sekä ihon suojakerrosta vahvistavaa niasiiniamidia.

Vinkki: voit myös käyttää L300-misellivettä kasvoveden tavoin puhdistustuotteen kuten vaahdon tai maidon jälkeen, lisätäksesi ihon kosteuspitoisuutta. L300-misellivesi toimii myös erinomaisesti ihon puhdistukseen aamuisin.

Kuiva iho