Ihonhoitorutiinit ikääntyvälle iholle

(kirjoittaja Sanni Jama, Karkkipäivä-blogi)

Muistathan, että anti-age-ihonhoidolla ei ole varsinaista ikärajaa, vaan ihoa hoidetaan sen kunnon mukaan. Eri ihmisten iho ikääntyy hyvin eri tahtia geenien sekä elämäntapojen vaikuttaessa. L300-sarjasta löydät selkeät tuotteet kaikkiin ihotilanteisiin.

Aikuinen, kypsä iho

Huolena rypyt, velttous, kuivuus ja samea iho

Kollageenin tuotanto on hidastunut ja iho kaipaa syvempää elvytystä ja ravitsevaa hoitoa.

Ratkaisu: kollageenin tuotantoa aktivoidaan A-vitamiinilla. Ihosta tulee sileämpi, vahvempi ja kirkkaampi.

Sinulle sopii: Pro-Retinol-sarja. Lue laajempi esittelyni sarjasta täältä.

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito ja Micellar Cleansing Water.

Tätä duoa suosittelisin L300-sarjasta ihan kaikille. Lempeä puhdistusmaito sisältää prebiootteja, pantenolia, rypsiöljyä ja allantoiinia ja puhdistaa ihon samalla kosteuttaen ja rauhoittaen. Ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.

Miselliveteen ihastuin jo viisi vuotta sitten, se on yksi parhaita lajissaan. Tuote kuuluu L300:n kuivan ihon Intensive Moisture -sarjaan ja nimi oli ennen ”Intensive Moisture 3 in 1 Micellar Water”. Nimi, jonka tämä kaveri olisi hyvin voinut pitää..! Tämä on nimittäin niin kosteuttava, että suosittelen tätä kuivalle ja ikääntyneelle iholle kasvovedeksi L300-sarjan tavallisen kasvoveden sijaan. Koostumusta on hitusen päivitetty, mutta mukana on edelleen loistotiimi kosteuttavia ja rauhoittavia aineita: betaiinia, pantenolia, prebiootteja, maitohappoa, fruktoosia ja karbamidia. Onpa mukaan heitetty niasiiniamidiakin!

Bonuksena, tämä misellivesi ei jätä ihoa yhtään tahmeaksi tai nahkeaksi. Se tuntuu iholla raikkaalta ja kosteuttavalta kasvovedeltä. Huipputuote, johon moni muukin teistä on saamani palautteen perusteella ihastunut. <3

Pro-retinol ihonhoitotuotteita

Ihonhoito: Pro-Retinol-linjan päivä- ja yövoide, silmänympärysvoide ja öljyseerumi.

Pro-Retinol-linjan tuotteet notkuvat hoitavia, antioksidanttisia kasviuutteita, levää, ihoidenttisiä lipidejä kuten keramideja sekä ihoa kiinteyttävää A-provitamiinia (retinyylipalmitaatti). Täydellinen ”buffet” ikääntyneen ihon kokonaisvaltaiseen hoitoon. En voi korostaa kylliksi, kuinka upeasti tämän linjan aktiiviaineet ottavat huomioon kaikki ikääntyneen ihon tyypilliset huolet: kuivuus, velttous, rypyt, pigmenttiläiskät, sameus. Hintaluokkansa paras kiinteyttävä anti-age-sarja.

Yhdistä Pro-Retinol -ihonhoitorutiiniin:
Hyaluronic Renewal -seerumi – kun iholla on pintakuivuutta.
Vitamin C -seerumi aamuun – kun kaipaat lisäheleyttä tai antioksidanttista suojaa aurinkoiseen vuodenaikaan (C-vitamiini neutraloi UV-säteilyn haittavaikutuksia)

Bonus:
Vitamin C -naamio – kausittain tai kuurina tuomaan lisäheleyttä
Enzyme Peel -kuorinta – entsymaattinen kuorinta kirkastaa ihoa hellävaroin ja sopii raekuorintaa paremmin ikääntyneelle iholle.

Aikuinen, pintakuiva iho

Huolena juonteet, kosteusköyhyys ja "latistunut" iho

Iholla on juonteita mutta ei syviä ryppyjä eikä kollageenin tuotannon hiipumisesta johtuvaa velttoutta. Iho tuntuu latistuneelta, eikä enää ole pinnaltaan nuorekkaan täyteläinen.

Ratkaisu: iholle tuodaan intensiivistä kosteutta ja kimmoisaa pyöreyttä hyaluronihapolla. (Latistunut ihon pinta on seurausta mm. hyaluronihapon tuotannon hidastumisesta ja puutteesta.) Ihosta tulee sileämpi ja täyteläisempi.

Sinulle sopii: Hyaluronic Renewal -linja. Laajemman esittelyni sarjasta löydät täältä.

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito tai Dry Skin Cleansing Mousse sekä Micellar Cleansing Water.

Jos pidät vaahtoavasta puhdistustuotteesta, L300 puhdistusvaahto tarjoaa pH-tasapainotetun, saippuattoman ja hellävaraisen vaihtoehdon. Tämäkin kuului ennen Intensive Moisture -sarjaan, ja löytyy yhä L300-kotisivulta sillä nimellä. Älä "säikähdä" incin sulfaattia; sulfaatti yksinään ei koskaan tee tuotteesta kuivattavaa tai voimakkaasti pesevää, vaan pitoisuus ja muut ainesosat reseptissä vaikuttavat. L300 Dry Skin Cleansing Mousse sisältää runsaasti kosteuttavia ainesosia kuten glyserolia, pantenolia, karbamidia ja fruktoosia. Vaahto on ihanan liukasta ja kermaista.

Hyaluronic Renewal ihonhoitotuotteita

Ihonhoito: Hyaluronic Renewal -sarjan päivä- ja yövoide, seerumi sekä silmänympärysvoide.

Hyaluronic Renewal -sarja tuo ihoon runsaasti kosteutta eri molekyylikoon hyaluronihapoilla sekä muilla ihoidenttisillä, luotettavilla sekä hyvin siedetyillä ainesosilla kuten pantenoli, rypsiöljy, natrium-pca ja keramidit. Jos ihosi on selvästi kuivempi, suosittelen sarjan oivallista yövoidetta päivävoiteeksi: sen hoitava ja ihon suojamuuria tehokkaasti paikkaava koostumus sisältää mm. sheavoita, viittä eri keramidia sekä kolesterolia.

Tiedän lukijoideni olevan hyvin ainesosatietoisia ja minulta kysytään usein silikoneista. L300-tuotteet sisältävät silikoniyhdisteitä pieninä pitoisuuksina helpottamassa levittyvyyttä sekä paikoin osana emulgaattoriteknologiaa. (Silikoneilla on hyvin laajoja käyttötarkoituksia.) Olen itse hyvin tarkka silikonin tunnusta ihonhoitotuotteissa, ja L300-tuotteissa silikonia käytetään pitoisuuksina, joka ei häiritse.

Yhdistä Hyaluronic Renewal -ihonhoitorutiiniin:
Vitamin C -seerumi - kun kaipaat lisäheleyttä tai antioksidanttista suojaa aurinkoiseen vuodenaikaan.

Bonus:
Vitamin C -naamio - kausittain tai kuurina tuomaan lisäheleyttä

Samea iho ja ensimmäiset ikääntymisen merkit

Iholla alkaa näkyä pieniä juonteita ja se näyttää aika ajoin väsyneeltä ja samealta. Sinulla on tunne, että haluaisit kenties vähän jotain tehokkaampaa kuin peruskosteutus, mutta et koe tarvetta varsinaisille anti-age-tuotteille.

Ratkaisu: ihoa kirkastetaan antioksidanttisella C-vitamiinilla, joka ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä. Ihon sävy paranee ja se näyttää hehkuvalta.

Sinulle sopii: Vitamin C -sarja. Lue laajempi esittelyni sarjasta täältä.

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito tai Dry Skin Cleansing Mousse sekä Micellar Cleansing Water.

Vitamin C ihonhoihotuotteita

Ihonhoito: Vitamin C -sarjan päivä- ja yövoide sekä seerumi.

L300 Vitamin C -tuotteissa yhdistyvät tutkitusti tehokas ja stabiili C-vitamiinimuoto askorbyyliglukosidi, antioksidanttinen tyrnimarja, ihoa napakoittava greippiuute sekä C-vitamiinin tehoa vahvistava ja itsessäänkin antioksidanttinen E-vitamiini.

Seerumin C-vitamiinipitoisuus on muuten 4%, jos joku on kiinnostunut :) Askorbyyliglukosidi on yksi stabiileimmista C-vitamiiniyhdisteistä ja toimii laajalla pH-kirjolla mikä tarkoittaa, ettei sen tehokkuus ole yhtä riippuvainen tietystä pH-arvosta kuin joillain muilla C-vitamiineilla. Puhdas C-vitamiini, askorbiinihappo, esimerkiksi vaatii hyvin happaman pH:n, seikka, joka tekee siitä myös ihoa ärsyttävän ja auringonvalolle herkistävän. Askorbyyliglukosidilla on todettu samat ihohyödyt kuin puhtaalla C-vitamiinilla, mutta vaikutus on hitaampi ja lempeämpi ilman askorbiinihapon haittavaikutuksia. Askorbyyliglukosidi ei herkistä ihoa auringolle, ja voit käyttää L300 C-vitamiinituotteita myös auringossa.

Huomionarvoinen seikka on se, että L300 Vitamin C on markkinoiden ainoa hajusteeton C-vitamiinisarja.