Kuivan ihon hoito

Mistä kuiva iho johtuu?

Kuiva iho voi johtua ihotyypistä ja olla pysyvää, tai se voi olla kausittaista ja johtua olosuhteista kuten ilmastosta. Kummassakin tapauksessa ihon oma suojakerros on heikentynyt, minkä seurauksena ihon kyky pidättää kosteutta on myös heikentynyt. Kun suojakerros on vaurioitunut, kosteus pääsee ulos ja ihon sisään taas pääsee haitallisia aineita kuten bakteereja ja patogeeneja.

Ihon suojakerros, jota myös suojamuuriksi ja suojabarrieeriksi kutsutaan, koostuu ihon uloimman kerroksen soluista, niiden sisällä olevasta kosteustekijästä (NMF; Natural Moisturising Factor) sekä solujen välisistä lipideistä eli ihon rasva-aineista. Solujen välinen rasva-aine toimii vettä hylkivänä ”laastina”, joka pitää solut yhdessä ja ihon suojakerroksen eheänä.

NMF-aineisiin lukeutuvat mm. urea, maitohappo ja hyaluronihappo sekä suoloja, mineraaleja ja aminohappoja.

Soluväliaineen lipidejä ovat keramidit, kolesteroli ja rasvahapot. Lisäksi ihon seebumissa on skvaleenia, vahaestereitä ja triglyseridejä, jotka nekin kosteuttavat ja suojaavat ihoa.

Kuiva iho tulee erottaa pintakuivuudesta. Pintakuivalta iholta puuttuu ainoastaan kosteutta, kuivalta iholta myös lipidejä.

Miten hoidan kuivaa ihoa?

Hoidettaessa kuivaa ihoa on avainasemassa suojakerroksen eheyttäminen. Se tapahtuu tuomalla ihoon suojakerroksessa luonnostaan olevia aineita; esimerkiksi keramideilla voi ”paikata” suojamuurin vaurioita. Ihoon ei siis tuoda mitä tahansa kosteutta, vaan erityisesti NMF-ainesosia sekä ihoidenttisiä lipidejä. Parhainkaan kosteusseerumi ei auta optimaalisesti, jos suojamuuri on rikki.

Intensive Moisture ihonhoitotuotteita L300-tuotteet sisältävät runsaasti ihossa luonnostaan esiintyviä kosteuttavia aineita.

Tehokkaita ainesosia kuivalle iholle

L300-tuotteet sisältävät runsaasti ihossa luonnostaan esiintyviä kosteuttavia aineita. Näitä aineita ovat urea, maitohappo, suola, hyaluronihappo, keramidit, kolesteroli, sfingosiinit, skvaleeni sekä skvalaani. Skvalaani on kevyempi, hydrogenoimalla valmistettu versio skvaleenista.

Erityisesti urean ja keramidit voi nostaa sankariainesosiksi oikein kuivalla iholla. Urealla eli karbamidilla on kyky sekä sitoa kosteutta että myös tehokkaasti pehmentää ja korjata halkeillutta ihoa. Keramidit puolestaan muodostavat 50% ihon lipideistä ja ovat merkittävin osa ihon läpäisyestettä.

Ihoidenttisten aineiden suosiminen kuuluu L300-ihonhoidon ytimeen: ihoa hoidetaan aineilla, jotka toimivat optimaalisesti ihon rakenteen kanssa kosteuttaen ja vahvistaen ihoa.

Kokeile näitä L300-tuotteita kuivalle iholle:

Intensive Moisture -kasvovoide

Intensiivisesti kosteuttava hajusteeton päivävoide sisältää ureaa, suolaa, skvalaania ja maitohappoa. Se kosteuttaa ja suojaa ihoa pitkäkestoisesti. Voide on kehitetty päiväkäyttöön ja sen notkea koostumus sopii hyvin myös meikin alle.

Intensive Moisture -yövoide

Intensive Moisture -yövoide on kuivan ihon supersankari: se sisältää viittä eri keramidia, kolesterolia, ureaa, skvalaania, sheavoita, glyserolia, betaiinia ja maitohappoa. Samettisen täyteläinen koostumus ravitsee ja syväkosteuttaa sekä vahvistaa ihon suojamuuria nukkuessasi.

Pro-Retinol -kasvoseerumi

A-vitamiinia sisältävä Pro-Retinol-sarjan öljyseerumi ei ainoastaan häivytä ikääntymisen merkkejä: sen ravitseva koostumus sopii erinomaisesti hoitamaan kuivaa ihoa. Pro-Retinol-öljyseerumi sisältää ihoa rauhoittavaa ja luontaisesti keramideja sisältävää kauraöljyä, ihoa pehmentävää rypsi- ja soijaöljyä sekä ihoidenttistä skvaleenia.

Vinkki: sekoita öljyseerumia Intensive Moisture -päivävoiteeseen lisätäksesi voiteen ravitsevuutta.

Hyaluronic Renewal -kasvoseerumi

Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta ja tekee ihon pinnasta täyteläisen. Hyaluronihapon pienemmät molekyylikoot vaikuttavat myös syvemmällä ihossa stimuloiden mm. kollageenin sekä ihon oman hyaluronihapon tuotantoa. L300 Hyaluronic Renewal -sarjan seerumi sisältää eri kokoisia hyaluronihappoja vaikuttaen ihon pinnan eri kerroksissa.

Pro-retinol vai Hyaluronic Renewal -seerumi?

Hyaluronic Renewal -seerumi sopii ihanteellisesti pintakuivalle iholle sekä tehostamaan kosteuttavaa vaikutusta Intensive Moisture -voiteiden alle. Tuotetta voi käyttää aamuin illoin.

Pro-Retinol -öljyseerumi sopii erityisesti yöaikaan palauttamaan kuivalle iholle siltä puuttuvia lipidejä sekä boostaamaan ihon uudistumista.

Pro-Retinol- ja Hyaluronic Renewal -seerumeita voi myös käyttää yhdessä. Levitä tällöin Hyaluronic Renewal -seerumi ensin ja sen jälkeen Pro-Retinol -seerumi. Lukitse kosteus ihoon Intensive Moisture -sarjan päivä- tai yövoiteella.

Kuiva iho