Vartalon ihon hoito

Vartalon iho kaipaa huolenpitoa ja säännöllistä kosteutusta siinä missä kasvojenkin iho. Kun kiinnität huomiota vartalonhoitotuotteidesi ainesosiin, varmistat, että ihosi saa pitkäkestoista kosteutta sekä optimaalista suojaa.

Vartalon iho on pääsääntöisesti helppohoitoisempi kuin kasvojen, mutta voi sääolosuhteista ja ihotyypistä riippuen oireilla kuivuudella ja jopa kutinalla ja hilseilyllä. Erityisesti käsien iho on koetuksella pakkasaikaan, sekä tietyissä ammateissa. Säännöllisellä hoidolla ennaltaehkäiset ihon kuivumista ja ylläpidät ihon suojamuurin vastustuskykyä.

L300 vartalonhoitotuotteet

L300-vartalonhoitotuotteet sisältävät tutkitusti tehokkaita ja ihossa luonnostaan esiintyviä kosteuttavia aineita sekä tarkoin valittuja kasviöljyjä ja -rasvoja, jotka suojaavat ihoa ja pitävät ihon pehmeänä ja pitkäkestoisesti kosteutettuna.

Urea, betaiini, maitohappo ja glyseroli – tehokkaat humektantit sitovat ihoon kosteutta

Urea eli karbamidi sekä maitohappo ovat osa solujen sisäistä luonnollista kosteustekijää, niin sanottua NMF:ää. Kummatkin omaavat myös ihoa pehmentävän vaikutuksen ja toimivat tietyllä pitoisuudella keratolyytteina, eli irrottavat ihosta hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa. Tämä auttaa kosteuttavia aineita imeytymään entistä paremmin.

Betaiinia saadaan sokerijuurikkaista ja se on kemiallisesti aminohappojohdannainen. Betaiini on niin sanottu osmolyytti, eli ylläpitää solujen kosteustasapainoa. Se vahvistaa ihon suojakerrosta ja ehkäisee ihon kuivumista jopa erittäin vaativissa olosuhteissa sekä suojaa soluja ympäristön stressiltä.

Glyserolia eli glyseriiniä on käytetty ihonhoitotuotteissa jo yli 50 vuotta ja se on yksi tehokkaimpia ja monipuolisimpia humektantteja. Glyserolia on ihossa luonnostaan glyseridien muodossa, osana lipidejä. Glyseroli on vaikutukseltaan myös antibakteerinen ja ihon suojakerrosta vahvistava ja korkeina pitoisuuksina ihoa korjaava.

Sheavoi, kauraöljy ja rypsiöljy – ravitsevat emollientit pehmentävät ja hoitavat ihoa

Humektanttien lisäksi iho tarvitsee myös niin kutsuttuja emollientteja eli rasvamaisia aineita pysyäkseen optimaalisesti kosteutettuna. Humektantit sitovat ihoon vettä, emollientit puolestaan ehkäisevät veden haihtumista sekä tuovat ihoon pehmentäviä ja ravitsevia öljyjä ja paikkaavat ihon suojamuuria.

Kasviöljyt ja -rasvat ovat perinteisiä emollientteja joita on käytetty hoitamaan ihoa kautta ihmisen historian. L300-vartalonhoitotuotteissa käytetään mm. sheavoita, kauraöljyä sekä rypsiöljyä.

Shea- eli karitevoi on yksi luonnon parhaista aineista ehkäisemään kosteuden haihtumista. Se muodostaa ihon pinnalle pehmeän kalvon, joka samalla suojaa, hoitaa ja lukitsee kosteuden ihoon. Sheavoi sisältää myös antioksidantteja ja vitamiineja ja neutraloi vapaiden radikaalien vaikutuksia.

Kauraöljy pehmentää ja ravitsee ihoa, minkä lisäksi se tunnetaan rauhoittavasta ja ihoärsytystä lievittävästä vaikutuksestaan. Kauraöljy on täyteläistä mutta helposti imeytyvää ja jättää iholle samettisen tunteen. Rauhoittavasta ja kosteuttavasta vaikutuksesta vastaa erityisesti kauraöljyn sisältämä beetaglukaani, joka on loistava ainesosa herkälle iholle. Kauraöljy sisältää myös E-vitamiinia.

Lempeä rypsiöljy sisältää Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja sekä fytosteroleita, joilla on rauhoittava ja ravitseva vaikutus. Neutraali ja hyvin siedetty rypsiöljy on erinomainen öljy hoitamaan ja kosteuttamaan kaikkia ihotyyppejä, myös herkkää.

Vinkit vartalon ihon hoitoon

Parhaat keinot ehkäistä vartalon ihon kuivumista on välttää liian tiheää suihkussa käymistä sekä ihon pesemistä voimakkaasti puhdistavilla aineilla ja käyttää kosteuttavaa vartalovoidetta suihkun jälkeen. Myös kuuman veden välttäminen säästää ihoa – puhdista iho haalean lämpöisellä vedellä, jolloin sen suojakerros pysyy eheämpänä. Tämä pätee niin suihkuun kuin käsien pesuun.

Ota tavaksi levittää vartalovoide iholle, kun iho on vielä hieman kostea suihkun tai kylvyn jälkeen. Näin voide sitoo ihoon suihkun jättämää kosteutta ja saat voiteesta parhaan hyödyn. Käsivoide on hyvä levittää nukkumaan mennessä, jolloin sen hoitavat aineet ehtivät vaikuttaa koko yön.

L300-tuotteet vartalon iholle

Nutrifying body cream

Normaalille ja kuivalle iholle kehitetty täyteläinen vartalovoide sisältää ihanteellisen yhdistelmän humektantteja sekä ihoa ravitsevia öljyjä. Glyseroli, betaiini, urea ja maitohappo kosteuttavat ihoa, sheavoi pehmentää ihon pinnan ja lukitsee kosteuden ihoon. Koostumukseen on myös lisätty kiertotaloudesta saatuja postbiootteja, joilla on rauhoittava sekä ihon suojakerrosta vahvistava vaikutus.

Intensive Moisture body lotion

Kuivalle ja erittäin kuivalle iholle kehitetty vartalovoide sisältää 10% ureaa. Tehokosteuttavan voiteen minimalistinen koostumus sopii ihanteellisesti herkälle ja atooppiselle iholle.

Illuminating Vitamin C body lotion

Nopeasti imeytyvä ja mieto vartalovoide tuo iholle kaunista hehkua. Antioksidanttista C-vitamiinia sisältävä vartalovoide sopii normaalille ja kosteusköyhälle iholle, tai kun haluat heleyttää sameaa ihoa.

Vitamin C exfloating shower gel

Kevyesti kuoriva, päivittäiseen käyttöön tarkoitettu suihkuvaahto puhdistaa ihon kuivattamatta ja jättää iholle sileän ja raikkaan tunteen. Aprikoosinkivestä jauhetut luonnolliset kuorintarakeet ovat peräisin kiertotaloudesta. Suihkugeelissä on hedelmäisen raikas tuoksu.

Vinkki: kuoriva suihkuvaahto tekee ihosta vastaanottavaisemman kosteuttaville vartalonhoitotuotteille.