Mitä retinoli on?

Retinoli on yksi a-vitamiinin muodoista eli retinoideista. A-vitamiini puolestaan on rasvaliukoinen vitamiini, joka on tärkeä ihon uudistumiselle. Retinoli toimii ihossa a-vitamiinin varastomuotona yhdessä retinyyliestereiden ja karotenoidien kanssa. Kosmetiikassa a-vitamiini ja erityisesti retinoli on tunnetuin ja eniten käytetty ihon ikääntymistä hidastava ainesosa.

Ennen kuin iho voi hyödyntää retinolia tai retinyyliestereitä, sen on muunnettava ne a-vitamiinin bioaktiiviseksi muodoksi eli retinoiinihapoksi. Retinoiinihappo luokitellaan lääkeaineeksi, eikä sitä siksi voi sellaisenaan käyttää kosmetiikassa. Tämän vuoksi kosmetiikkateollisuus hyödyntää retinoideja kuten retinolia ja pro-retinolia.

Retinoli on a-vitamiinin johdannaisista tunnetuin ja sen vaikutuksia iholla on tutkittu eniten. Retinoli, samoin kuin muut retinoidit, vaikuttaa iholla uudistavasti: retinoli parantaa kollageenin tuotantoa ja tehostaa solujen uusiutumista. Retinoli parantaa ihon rakennetta kokonaisvaltaisesti kiinteyttäen, silottaen, vahvistaen epidermistä ja vähentäen pigmenttimuutoksia. Retinoli sopii sekä ikääntyneen ihon että akneihon hoitoon. Ikääntyneellä iholla retinoli silottaa ryppyjä ja juonteita, akneiholla retinoli hillitsee tulehdusta ja talineritystä sekä häivyttää tulehduksellisia arpia ja hyperpigmentaatiota.

Retinolin haittavaikutuksia ovat ihoärsytys ja ihon herkistyminen auringonvalolle. Retinoli voi aiheuttaa iholla kuivuutta, hilseilyä, halkeilua ja punoitusta. Tämän vuoksi miedommat retinyyliesterit voivat olla parempi vaihtoehto herkkäihoiselle.

Mitä pro-retinol on?

Pro-retinoli on retinyyliesteri ja lempeämpi a-vitamiinin muoto. Pro-retinoli muuntuu ihossa retinoliksi; siitä nimi pro (esi) retinol.

L300-tuotteissa käytetty pro-retinoli on retinyylipalmitaatti (incinimi retinyl palmitate). Se on retinolin ja palmitiinihapon esteri. Retinyylipalmitaattia esiintyy ihossa luonnostaan, ja se muodostaa valtaosan ihoon varastoituneesta A-vitamiinista.

Retinyylipalmitaatti on paremmin siedetty ja hellävaraisempi a-vitamiinijohdannainen kuin retinoli, ja siksi suositeltavampi herkälle iholle. Sen vaikutukset ihoon ovat samat kuin retinolilla, mutta retinyylipalmitaatin muutos ihossa retinoiinihapoksi tapahtuu hitaammin kuin retinolilla, mikä vähentää ihoärsytyksen mahdollisuutta ja tekee vaikutuksesta hellävaraisemman. Lisäksi retinyylipalmitaatti on retinolia stabiilimpi yhdiste.

Miksi valita pro-retinol?

Retinoidit ovat kosmetiikan tehokkain ja tutkituin ainesosaryhmä hoitamaan ikääntynyttä ihoa ja lievittämään sekä ennaltaehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Pro-retinoli retinyylipalmitaatti tuo iholle retinolin hyödyt vailla retinolin ärsyttävyyttä. Pro-retinoli vähentää tutkitusti ryppyjä ja juonteita ja kiinteyttää ihoa. Pro-retinoli on hyvin siedetty ainesosa ja sopii usein herkällekin iholle.

 

Retinoliseerumi

L300 Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum -kasvoseerumi sisältää 0,27% pro-retinolia ja auttaa vähentämään ryppyjä ja hienoja juonteita. Pro-retinoli retinyylipalmitaatti tuo iholle retinolin vaikutukset pienemmällä ihoärsytysriskillä. Miellyttävä kuivaöljymäinen koostumus imeytyy nopeasti ja jättää ihon pehmeäksi. Tehokas, tiivistetty koostumus sisältää ihoa uudistavaa ja juonteita häivyttävää retinyylipalmitaattia, ihoa rauhoittavaa ja antioksidanttista ruskolevää, kosteuttavaa ja ihoärsytystä lievittävää kauraöljyä sekä ravitsevaa rypsiöljyä. Tuloksena pehmeä, kosteutettu ja sileämpi iho.

Saat retinoliseerumistasi parhaan tehon, kun käytät sitä yhdessä päivä- ja yövoiteen kanssa. Kerrostamalla pro-retinoli-seerumia ja pro-retinoli-päivä- tai yövoidetta tuplaat hoitotuotteidesi ihoa uudistavan ja silottavan vaikutuksen.

Retinoli-ihonhoito

Retinoli-pitoisella ihonhoidolla vähennät ja ennaltaehkäiset tehokkaasti ikääntymisen merkkejä. Retinoli ja pro-retinoli ovat a-vitamiinijohdannaisia, jotka uudistavat ihoa ja parantavat ihon rakennetta kokonaisvaltaisesti. Pro-retinoli on retinolin miedompi muoto, joka tuo iholle retinolin hyödyt vailla retinolin ärsytystä. Kokeile L300 Pro-Retinol -sarjaa, jonka tuotteet sisältävät 0,27% pro-retinoli-retinyylipalmitaattia.

Pro-retinoli-tuotteet ylläpitävät ihon nuorekkuutta: retinyylipalmitaatti parantaa ihossa kollageenin tuotantoa, kiihdyttää solujen uusiutumista, vähentää ryppyjä ja tasoittaa ihon sävyä. Retinoli-tuotteiden säännöllinen käyttö auttaa ihoa säilymään vahvempana, sileämpänä ja vastustuskykyisempänä ikääntymisen ihomuutoksille.

Aloita retinoli-tuotteiden käyttö asteittain mahdollisen ihoärsytysriskin minimoimiseksi.

Retinolivoide

Retinolivoide on anti-age-ihonhoidon klassikko ja auttaa pitämään ihon sileänä ja kimmoisana. Retinoli sekä sen hellävaraisempi muoto pro-retinoli stimuloivat kollageenin tuotantoa sekä vauhdittavat solujen uudistumista, parantaen näin ihon elastisuutta sekä vähentäen ryppyjä ja juonteita. Retinoli on kosmetiikan tutkituin ja teholtaan luotetuin aktiiviaine vähentämään ikääntymisen merkkejä. Pro-retinoli tuo iholle samat vaikutukset hellävaraisemmin ja hieman hitaammin.

L300 Pro-Retinol Renewing Day Cream SPF 15 -päivävoide kosteuttaa ihoa, vähentää juonteita ja ryppyjä ja suojaa ihoa UVA- ja UVB -säteiltä. Monipuolisesti hoitava voide sisältää ihoa uudistavaa retinyylipalmitaattia, juonteita silottavia peptidejä, runsaasti antioksidantteja kuten ruskoleväuutetta ja vihreää teetä, pigmenttimuutoksia kirkastavaa lakritsiuutetta sekä intensiivisesti ravitsevia keramideja.

A-vitamiinivoide

A-vitamiinivoide on yleisnimitys a-vitamiinin johdannaisia sisältäville voiteille. A-vitamiini toimii iholla uudistavasti ja sopii hoitamaan niin ikääntymisen merkkejä kuin aknea. Sen teho on tieteellisesti todistettu ja a-vitamiinia käytetään aknen ja ihon aurinkovaurioiden hoidossa myös lääkeaineena. A-vitamiinin teho ihonhoidossa on tunnettu 40-luvulta saakka.

Lääkkeeksi luokiteltava a-vitamiinivoide sisältää vaikuttavana aineenaan puhdasta retinoiinihappoa eli tretinoiinia. Koska retinoiinihapon käyttö reseptivapaassa kosmetiikassa ei ole sallittua, kosmetiikkateollisuus hyödyntää ihonhoitotuotteissa a-vitamiinin miedompia muotoja kuten retinolia ja retinyyliestereitä, joihin pro-retinol lukeutuu.

Retinolia ja pro-retinolia sisältävät a-vitamiinivoiteet uudistavat kudosta ja vähentävät tehokkaasti ikääntymisen merkkejä sekä esimerkiksi aknen jälkeisiä arpia. A-vitamiini parantaa ihon pinnan rakennetta kokonaisvaltaisesti parantaen ihon ulkonäköä ja ylläpitäen sen nuorekkuutta.

Retinol

Retinol eli retinoli on kosmetiikan eniten tutkittu ja tehonsa parhaiten todistanut ihon ikääntymisen merkkeihin kohdistuva ainesosa. Retinolia esiintyy ihossa luonnostaankin ja se on a-vitamiinin varastomuoto. Retinoli kiihdyttää ihosolujen uudistumista ja stimuloi kollageenin tuotantoa. Retinoli vähentää näkyvästi juonteita ja ryppyjä, häivyttää arpia, tasoittaa ihon sävyä ja vahvistaa epidermistä.

Jotta iho voi hyödyntää retinolia ja muita a-vitamiinin varastomuotoja, sen on muunnettava ne puhtaaksi a-vitamiiniksi eli retinoiinihapoksi. Tämä tapahtuu prosessissa, jossa a-vitamiinin muoto läpikäy tietyn määrän hapettumisreaktioita. Mitä useamman hapettumiskonversion a-vitamiinin muoto vaatii ennen muuntumistaan retinoiinihapoksi, sitä hellävaraisempi se on iholle. Retinoli käy läpi kaksi konversiota ja on suhteellisen voimakas a-vitamiinityyppi. Siksi se voi myös ärsyttää ihoa.

Pro-retinoli käy läpi kolme konversiota ennen muuntumistaan puhtaaksi a-vitamiiniksi, ja on siten hellempi iholle.

Retinoli