Intensive Moisture kasvovoide kuivalle iholle - L300

Ihokoulu

Ihosi kertoo suoraan siitä, miten itse voit. Ihotyyppisi voi muuttua iän, vuodenajan ja arjen stressin myötä. Eri ihotyypit jaotellaan yleensä ihon rasvojen koostumuksen ja ihon kosteustason mukaan.

Normaali, kuiva ja rasvainen ovat tavallisimmat ihotyypit, mutta iho voi myös olla näiden sekoitus. Herkkä iho on myös tavallinen, mutta se ei ole oikeastaan ihotyyppi vaan tila, jossa kaikki ihotyypit voivat joskus olla. Monilla on tasapainoisesti kosteutta ja rasvaa iholla, mutta rasvaisempia alueita ns. T-alueella, johon kuuluu otsa, nenä ja leuka.

Siksi tätä yhdistelmää kutsutaan sekaihoksi tai normaaliksi ihotyypiksi. Pohjoismaissa on varsin kuiva ja viileä ilmasto, joten kuiva iho on täällä tavallinen ihotyyppi.

Mistä tunnistan oman ihotyyppini ja minkälaisia tuotteita minun pitäisi ihollani käyttää? Selaa sisältöä ja opi eri ihotyypeistä ja ainesosista.

Kasvojen ihonhoitorutiini

Ihoa on hyvä hoitaa päivittäin aamuin ja illoin. Kasvojen puhdistus ja sen kosteuttaminen sinun ihollesi sopivilla aineilla auttaa parantamaan ihoasi. Alla esimerkki miltä ihonhoitorutiinisi voi näyttää hajusteettomilla ja hellävaraisilla L300-tuotteilla.

1) Aloita päivä kasvojen puhdistuksella

Ihon huolellinen puhdistus aamulla on toimivan ihonhoitorutiinin perusta.
Ihonpuhdistusaineet hellivät niin kuivaa ja herkkää ihoa kuin rasvaisuuteenkin taipuvaista ihoa. Löydä omalle ihollesi sopiva L300-tuote valikoimistamme.

Kasvojen puhdistustuotteet
Kasvoseerumi Pro-retinol L300

2) Kasvoseerumi

Seerumit ovat ihonhoidon tehotuotteita, joissa on korkeammat pitoisuudet ihoa tehokkaasti hoitavia aktiiviaineita. Oikein valittu seerumi vie ihonhoitorutiinisi uudelle tasolle ja esimerkiksi tehokosteuttaa tai hoitaa ihon ikääntymisen merkkejä.

Levitä seerumia hyvin puhdistetuille kasvoille ennen päivävoiteen levittämistä.
Voit halutessasi antaa seerumin imeytyä iholle ennen seuraavan tuotteen levittämistä.

3) Silmänympärysvoide

Herkkä ja kasvojen muuta ihoa ohuempi silmänympärysiho tarvitsee osakseen erityishuomiota.

Levitä varovaisesti pieni määrä voidetta silmänympärys- ja huulien ympärillä olevalle iholle. Suoraa kosketusta silmiin on vältettävä.
Voit halutessasi antaa silmänympärys- ja huulivoiteen imeytyä iholle ennen seuraavan tuotteen levittämistä.

Silmänympärysvoide Pro-retinol L300
Päivävoide Pro-retinol L300

4) Päivävoide

Päivävoiteen käyttö suojaa ihoa ympäristön rasitukselta sekä auringon haitallisilta uv-säteiltä, kosteuttaa sitä ja sitoo seerumin iholle.

Levitä päivävoidetta puhtaalle iholle kasvoseerumin jälkeen.
Voit halutessasi antaa päivävoiteen imeytyä iholle ennen seuraavan tuotteen levittämistä.

5) Kasvojen puhdistus illalla

Meikki ja päivän aikana iholle kertyneet epäpuhtaudet on hyvä puhdistaa pois omalle iholle sopivalla ihonpuhdistusaineella, jotta iho on valmis vastaanottamaan ihonhoitotuotteita yöksi.

Prebioottinen puhdistusvaahto L300
Pro-retinol kasvoseerumi

6) Kasvoseerumi illalla puhdistetulle iholle

Levitä seerumia hyvin puhdistetuille kasvoille illalla ennen yövoiteen levittämistä.
Voit halutessasi antaa seerumin imeytyä iholle ennen seuraavan tuotteen levittämistä.

7) Yövoide

Ihosi uusiutuu öisin ja palautuu samalla päivän ulkoisesta rasituksesta. Yövoide lukitsee alleen myös seerumin ja tehostaa näin ihonhoitorutiinia.

Levitä yövoidetta hyvin puhdistetuille kasvoille kasvoseerumin jälkeen.
Voit tehostaa voiteen imeytymistä hieromalla kevyesti kasvoja tuotetta levittäessäsi, ylöspäin suuntautuvin liikkein. Hieronta vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa ja vähentää turvotusta kasvoilla.

Yövoide Vitamin C
Kasvojen kuorinta L300

8) Kasvojen kuorinta ja naamio

Ihonhoitorutiiniin suositellaan säännöllinen kuorinta oma ihotyyppi huomioiden. Kuorinta poistaa iholle kertyvän kuolleen ihosolukon, epäpuhtaudet, ylläpitää ihon luonnollista hehkua ja auttaa kasvonaamion tehoaineiden imetymistä iholle.

Kasvonaamiolla voit myös halutessasi korvata yövoiteen kerran tai pari viikossa, omasta ihostasi riippuen. Naamio toimii siis myös yönaamiona.

Yleisiä kysymyksiä ihonhoidosta

Miksi tarvitsen kosteusvoidetta?

Iho ja varsinkin kasvojen iho, joutuu päivittäin altistumaan erilaisille tekijöille, jotka luovat epätasapainoa. Lämpö, kylmyys, tuuli, ilmansaasteet ja kuiva sisäilma voivat tehdä ihosta kuivan. Tilanteen korjaamiseksi voidaan tarvita kosteusvoidetta. Kun puhdistamme ihoa meikistä tai käymme suihkussa, poistamme epäpuhtauksien lisäksi ihosta sen omia rasvoja, joiden korvaamiseksi voidaan tarvita voidetta.

Iho tarvitsee paljon kosteutta. Tarkoittaako se, että minun pitäisi juoda paljon vettä?

Kehon pitäisi saada noin 1,5–2 litraa vettä päivässä. Se tosin riippuu paljon siitä, miten aktiivinen olet fyysisesti. Mitä enemmän treenaat, sitä enemmän sinun pitää tietenkin juoda.

Sanotaan, että iho tarvitsee kosteutta, mutta kaikkea ihon tarvitsemaa kosteutta ei valitettavasti voi saada sisäisesti – niin halpaa ja kätevää kuin se olisikin. Sisäinen kosteutus auttaa vain tietyssä määrin. Ihoon vaikuttavat monet ulkoiset tekijät, kuten aurinko, tuuli, stressi ja kuiva sisäilma. Vaikka kehon sisäinen tasapaino olisikin kunnossa, joku mainituista ulkoisista tekijöistä voi kuivattaa ihoa ulkopuolelta.

Kosteuden lisäksi iho tarvitsee myös rasvaa, eikä siihenkään riitä ravinnon kautta saatava rasva. Ihoa täytyy usein auttaa saamaan tarvitsemansa.

Kuinka yövoide toimii verrattuna päivävoiteeseen?

Voiteen toiminta riippuu täysin siitä mitä se sisältää ja myös siitä mille ihotyypille se on sopeutettu.

Useimmiten voide tuo iholle lisää kosteutta ja rasvaa yöllä, koska silloin vietämme aikamme sängyssä emmekä ihmisten parissa.

Yövoiteisiin sisältyy usein kasviöljyjä, vitamiineja, keramideja ja muita ainesosia, jotka vahvistavat ihoa ja auttavat sitä palauttamaan luontaisen suojakerroksensa.

Miksi kasvovettä tulisi käyttää?

Kasvovettä käytetään poistamaan epäpuhtauksia, joita kasvoissa voi olla jäljellä aiemman puhdistuksen jälkeen. Lisäksi se kosteuttaa ja valmistaa ihon voiteen levitystä varten. On olemassa erityyppisiä kasvovesiä, joilla on eri vaikutuksia – niitä on esim. kuivalle, normaalille tai sekaiholle.

Tutustu L300:n kasvojen puhdistustuotteisiin täältä.

Miksi silmänympärysvoidetta pitäisi käyttää?

Silmänympärysiho on ohuempaa ja herkempää kuin muu kasvojen iho. Siksi alueelle on kehitetty omia erityisiä tuotteita. Silmänympärysvoide on usein kehitetty suojaamaan herkkää ihoa ja ehkäisemään silmien ympärille usein syntyviä ohuita juonteita. Tavalliset kasvovoiteet ovat yleensä liian "raskaita" ja ne imeytyvät huonommin ohueen silmänympärysihoon.

Tutustu L300 silmänympärysvoiteisiin täältä.

Miten hoidan turvonneita silmiä?

Kun olemme nukkuneet huonosti tai olemme yleisesti ottaen väsyneitä, koko kehon lihakset rentoutuvat. Se koskee myös silmiä ympäröiviä lihaksia, minkä lisäksi silmänympärysiho on erittäin ohutta – 0,5 mm verrattuna muiden kehon osien 2 mm paksuuteen. Samalla silmänympärysiho on todella joustavaa ja se on suhteellisen löysästi kiinni alla olevissa sidekudoksissa ja lihaksissa. Siten lihasten rentoutuminen näkyy erityisen selvästi tällä alueella ja tuloksena voi olla ikävät pussit silmien alla.

Myös ikä vaikuttaa osaltaan, sillä sidekudosten elastisuus heikkenee ja se näkyy selkeimmin silmien ympärillä. Pussit silmien alla ovat myös suurelta osalta perinnöllisiä, mutta voimme kuitenkin osittain vaikuttaa niihin.

Yritä olla rasittamatta silmien alla tai ympärillä olevaa ihoa. Ole varovainen pestessäsi kasvoja ja jos olet väsynyt, huuhtele silmät vedellä sen sijaan, että hieroisit niitä aamuin ja illoin. Silmänympärysihon tuotteissa ei sanota turhan takia, että voide tulee levittää hellävaraisesti. Suositellaan myös liikuntaa, joka saa veren kiertämään. Ja silmänympärysvoiteen voi säilyttää hieman viileässä, esim. ikkunan vieressä (ei jääkaapissa, se on liian kylmää, vähintään 15 astetta). Viileys tuntuu mukavalta silmien ympärillä.

Tutustu L300 silmänympärysvoiteisiin täältä.

Mitä eroa on seerumilla ja voiteella?

Seerumi on kosmetiikkamaailmassa tuote, joka on koostumukseltaan varsin juoksevaa tai hieman geelimäistä. Sen rasvapitoisuus on useimmiten alhainen tai siinä ei ole lainkaan rasvaa. Sen tarkoituksena on vahvistaa päivävoiteen ja/tai yövoiteen vaikutusta. Monet miettivät miksi päivä- ja/tai yövoide ei voi yksinään vaikuttaa samalla tavalla, ja joistakin tuntuu turhalta hankkia vielä yksi lisätuote.

Tavallisissa voiteissa on hankalaa käyttää monia erilaisia aktiivisia aineita tai suuria määriä näitä aineita. Silloin voide menettäisi osan sensorisista ominaisuuksistaan (miltä se tuntuu iholla). Ongelman ratkaisemiseksi käytetään seerumia vaikutuksen vahvistajana.

Seerumi voi sisältää samoja aktiivisia aineita kuin päivä- ja yövoidekin, mutta myös muita aktiivisia aineita. Jos levität seerumia muiden voiteiden alle, se vaikuttaa vain vähän voiteen tuntumaan, koska seerumin rasvaisuustaso on hyvin alhainen tai olematon. Seerumin ja voiteen yhdistelmä vahvistaa tehoa, mutta tuntuu yhtä miellyttävältä kuin pelkkä voide.

Tutustu L300 kasvoseerumeihin täältä.