Tärkeimmät ainesosat

Ihon omat kosteuttavat aineet.

Luonnolliset kosteuttavat aineet (myös aktiiviset kosteuttavat aineet) ovat ihon omia kosteudensitojia. Keho tuottaa niitä itse ja niitä on ihossa luonnostaan. Aineista käytetään englanniksi nimitystä ”NMF” eli Natural Moisturising Factor. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa karbamidi, suola, maitohappo ja vapaat aminohapot.

Hyaluronihappoa muodostuu kehossa ja sitä on ihossa luonnostaan. Nuoressa ihossa tämän nestettä sisältävän ja veden sitomisessa auttavan molekyyliin pitoisuus on korkea. Kun ihossa on korkea hyaluronihappopitoisuus, se on sileä ja elastinen ja se näyttää tasaiselta ja terveeltä. Iän myötä kehon kyky tuottaa hyaluronihappoa vähenee ja näin ollen myös ihon kyky sitoa vettä. Ihosta tulee kuivempi ja siihen muodostuu ryppyjä. Hyaluronihapon lisääminen iholle auttaa nostamaan sen kosteuspitoisuutta sekä parantamaan ihon suojakerrosta ja elastisuutta.

Peptidit ovat luonnossa esiintyvistä aminohapoista muodostuneita ketjuja. Peptidit ovat useimmiten varsin pieniä. Jos rakenteessa on mukana yli 50 aminohappoa, niitä kutsutaan sen sijaan proteiineiksi. Peptidejä voidaan siis pitää myös proteiinien osina tai rakennusaineina. Peptideillä on kehossa tärkeitä sääteleviä tehtäviä, sillä ne kommunikoivat kehon solujen kanssa. Ihonhoitotuotteissa käytettävät peptidit ovat tarkoitukseen räätälöityjä ja niillä voi olla monia vaikutuksia ihoon. Varsinkin Anti-Age-tuotteissa niiden tavallisimpana tehtävänä on auttaa ihoa tuottamaan kollageenia, jonka avulla iho voi korjata itseään ja saada takaisin joustavuutensa, sileytensä ja pehmeytensä.

Olemme valinneet peptideistä tetrapeptidin, joka muodostuu neljästä aminohaposta ja jolla on kolmoisvaikutus. Se stimuloi kollageenisynteesiä, parantaa ihon kimmoisuutta ja vähentää juonteita ja ryppyjä.

Toinen valitsemamme peptidi on tetrapeptidi, joka ehkäisee hyperpigmentaatiota eli iän myötä lisääntyviä iholäiskiä. Se vähentää aktiivisten pigmenttisolujen pigmentin muodostusta ja tasoittaa siten ihon värisävyä.

Keramidit ovat erityisiä lipidejä (rasva-aineita), jotka ovat ihon tärkeitä rakennusaineita ja auttavat ylläpitämään ihon luontaista suojakerrosta. Ne auttavat myös korjaamaan kuivaa ja herkkää ihoa.

Antioksidantit ovat aineita, jotka ehkäisevät hapettumista ja siten muiden aineiden hajoamista. Hapettumisen seurauksena voi syntyä vapaita radikaaleja, jotka vahingoittavat soluja. Kehon puolustusmekanismissa tarvittavia antioksidantteja voidaan lisätä, mikä auttaa kehoa suojautumaan näitä vapaita radikaaleja vastaan. Yleisimmät antioksidantit ovat E-, C- ja A-vitamiini.

Pantenoli, tai B5-provitamiini, on aine joka voi muuttaa itsensä B5-vitamiiniksi tullessaan kosketuksiin kehon kanssa. B5-vitamiinia on luonnostaan monissa elintarvikkeissa, erityisesti palkokasveissa ja täysjyvätuotteissa. Pantenoli rauhoittaa ja vahvistaa ihoa, minkä lisäksi se sitoo kosteutta.

Sheavoi (eli karitevoi) on rasva, jota saadaan Pohjois-Afrikan savanneilla kasvavan voipuun pähkinöistä. Sheavoita on käytetty Afrikassa vuosituhansia ruoanlaitossa, mutta myös ihovoiteena, hiustenhoidossa sekä suojana auringolta, tuulelta ja ihoärsytykseltä. Sheavoin rasva pehmentää ihoa tekemättä siitä rasvaista. Sheavoi ravitsee ihoa ja auttaa sitä säilyttämään kosteutensa.

Rapsiöljy (englanniksi Canola Oil) on rapsista saatava kasviöljy. Se kosteuttaa, hoitaa ja rauhoittaa ihoa. Rapsiöljy sisältää E-vitamiinia ja suojaa tehokkaasti vapailta radikaaleilta.

Skvalaani (Squalan) on kasviöljy, jota saadaan oliiveista. Ainetta on myös luonnostaan ihossa. Skvalaani vaikuttaa ihoon pehmentävästi ja kosteuttavasti.

E-vitamiini (josta voidaan myös käyttää englanniksi nimityksiä Tocopheryl Acetate tai Tocopherol) on tärkeä antioksidantti, joka antaa suojaa vapaita radikaaleja vastaan. E-vitamiinilla uskotaan olevan myös hoitavia ja parantavia ominaisuuksia.

Levät ovat vedessä eläviä organismeja, joilla on ihoa tehokkaasti kosteuttavia ominaisuuksia. L300-tuotteissa käytettävä leväuute on saatu ruskolevästä ja eräästä piiyhdisteestä. Piitä esiintyy ihossa luonnostaan ja se on tärkeä tukikudosten rakennusaine. Ruskolevän ja piin yhdistelmä lisää ihon kimmoisuutta ja elastisuutta, suojaa vapailta radikaaleilta ja kosteuttaa.

Eri sokerilajeihin perustuva yhdistelmä, joka voi sitoa vettä rakenteeseensa. Se parantaa ihon pintakerroksen kosteustasoa merkittävästi ja optimoi ihon kosteusvarannot muun muassa stimuloimalla ihon omaa hyaluronihapon tuotantoa. Tuloksena on tasaisempi ja sileämpi iho, joka kestää paremmin ympäristön rasituksia.

Ainutlaatuinen eri ainesosien yhdistelmästä muodostuva vahakomponentti auttaa vahvistamaan ihon luontaista suojakerrosta ja antaa pitkäaikaista kosteutusta. Yhdistelmä sopeutuu ympäristöönsä ja optimoi kosteuden määrää säätelemällä ihon kosteuden haihtumista eri lämpötiloissa ja ilmankosteuksissa.

L300-tuotteissa käytettävää kvinoauutetta saadaan kvinoakasvin siemenistä. Uutteen on todettu auttavan häivyttämään tummia silmänalusia sekä vähentämään väsymyksen merkkejä parantamalla ihon elastisuutta ja vahvistamalla ihoa, jolloin ihonalaiset verisuonet eivät näy niin vahvasti.